|
|
Курсовий проект На тему «Організація рослинництва і перспективи його розвитку в Дослідному господарстві «Еліта»
Страница 8 из 18
Щоб скласти баланс, порівняти можливий обсяг виробництва з потребою господарства, визначити рівень забезпечення господарства кожним видом продукції, необхідно мати держзамовлення, інвентаризації відомості про залишок продукції на початок планового року, акти про заготівлю насіння для весняно-літньої сівби ярих культур і т. д.
Таблиця № 17
Баланс продукції рослинництва на 2006 рік у дослідному господарстві «Еліта»
Види продукції
|
Наявність на початок року
|
Надходження
|
Використання
|
Наявність на кінеці року
|
На продаж
|
На корм
|
Насіння
|
На переробку
|
Оплата за оренду землі
|
Інші витрати
|
Валове виробництво
|
Інші
|
Заготівельним організаціям
|
Поставка за прямими контрактами
|
Працівникам господарства
|
На ринку
|
З початку року до урожаю
|
Від урожаю на кінець року
|
Зернові всього
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
В т. ч.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Пешениця
|
268
|
1280
|
-
|
988,1
|
218
|
20
|
-
|
10
|
51,9
|
80
|
-
|
180
|
-
|
0
|
Жито
|
14
|
43,4
|
-
|
23,5
|
-
|
10,5
|
-
|
-
|
-
|
2,5
|
-
|
-
|
-
|
21
|
Ячмінь
|
27
|
324
|
-
|
168
|
-
|
10
|
-
|
-
|
25
|
29
|
-
|
80
|
-
|
39
|
Гречка
|
9
|
90
|
-
|
75,1
|
-
|
1,6
|
-
|
-
|
-
|
9
|
-
|
7,2
|
-
|
6,1
|
Горох
|
53,2
|
327,5
|
-
|
127,6
|
-
|
40
|
-
|
-
|
35
|
42
|
-
|
75
|
-
|
61,3
|
Цукрові буряки
|
17
|
3500
|
-
|
32,1
|
-
|
|
-
|
17
|
90
|
-
|
-
|
-
|
-
|
200
|
Соняшник
|
8
|
50
|
-
|
49
|
-
|
3,8
|
-
|
-
|
-
|
-
|
-
|
-
|
-
|
5,2
|
Показники
|
Місяці
|
Всьо го за рік
|
I
|
II
|
III
|
IV
|
V
|
VI
|
VII
|
VIII
|
IX
|
X
|
XI
|
XII
|
Озима пшениця, ц. Заготівельним організаціям
|
18
|
53
|
27
|
25
|
30
|
47
|
2000
|
1856
|
1820
|
3005
|
911
|
89
|
9881
|
Ціна 1ц -65,1грн.
Виручка, тис. грн.
|
1171,8
|
3450,3
|
1757,7
|
1627,5
|
1953
|
3059,7
|
13220
|
5208,6
|
118482
|
195626
|
59305,1
|
5793,6
|
643253
|
Озима пшениця за прямими контрактами, ц
|
-
|
-
|
-
|
-
|
-
|
980
|
360
|
560
|
280
|
-
|
-
|
-
|
2180
|
Ціна1ц-64,05грн. Виручка, тис. грн.
|
-
|
-
|
-
|
-
|
-
|
62770
|
23060
|
35868
|
17934
|
-
|
-
|
-
|
139629
|
Озима пшениця працівникам, ц
|
-
|
-
|
-
|
-
|
-
|
-
|
9520
|
-
|
1680
|
-
|
-
|
-
|
11200
|
Ціна 1ц -56,0грн. Виручка, тис. грн.
|
-
|
-
|
-
|
-
|
-
|
-
|
170
|
-
|
30
|
-
|
-
|
-
|
200
|
Озиме жито, ц
|
-
|
-
|
-
|
-
|
-
|
-
|
-
|
120
|
72
|
25
|
123
|
-
|
340
|
Ціна 1ц-49,09грн. Виручка, тис. грн.
|
-
|
-
|
-
|
-
|
-
|
-
|
-
|
5890,8
|
3534,5
|
1227,25
|
6038,1
|
-
|
16690,1
|
Гречка, ц
|
-
|
-
|
-
|
-
|
-
|
-
|
-
|
211
|
147
|
297
|
112
|
-
|
767
|
Ціна 1ц-70,00грн. Виручка, тис. грн.
|
-
|
-
|
-
|
-
|
-
|
-
|
-
|
14770
|
10290
|
20790
|
7840
|
-
|
53690
|
Горох, ц
|
-
|
497
|
-
|
-
|
-
|
233
|
-
|
-
|
863
|
25
|
58
|
-
|
1676
|
Ціна 1ц-41,33грн. Виручка, тис. грн.
|
-
|
20541
|
-
|
-
|
-
|
9629,9
|
-
|
-
|
35667,8
|
1033,25
|
2397
|
-
|
69269,1
|
Цукрові буряки, ц
|
-
|
-
|
-
|
-
|
-
|
-
|
-
|
-
|
-
|
22013
|
3101,4
|
985,6
|
32100
|
Ціна 1ц-37,05грн. Виручка, тис. грн.
|
-
|
-
|
-
|
-
|
-
|
-
|
-
|
-
|
-
|
815582
|
114907
|
36516,5
|
1189305
|
Соняшник, ц
|
-
|
-
|
76
|
-
|
-
|
-
|
-
|
324
|
76
|
28
|
24
|
-
|
528
|
Ціна 1ц-71,03грн. Виручка, тис. грн.
|
-
|
-
|
5598,3
|
-
|
-
|
-
|
-
|
23013,7
|
5398,3
|
1988,8
|
1704,7
|
-
|
37503,3
|
Виручка всього, тис. грн.
|
-
|
-
|
-
|
-
|
-
|
-
|
-
|
-
|
-
|
-
|
-
|
-
|
2160540
|
2.2. Планування засобів виробництва.
В умовах науково-технічної революції, швидких темпів розвитку виробничих сил і переходу на індустріальні методи одержання сільськогосподарської продукції, зростає кількість і змінюється якість засобів виробництва. Правильне їх формування, виробництво і використання дозволяє зменшити вихід продукції на одиницю вартості цих засобів, підвищити ефективність галузі.
Виробництво продукції різних видів здійснюється робітниками, які впливають на предмети праці засобами праці. Засоби праці і предмети праці в своїй сукупності складають засоби виробництва, які є матеріальною основою матеріально-технічної бази і окремих підприємств.
|
|
|