Сегодня: 02 | 05 | 2024

Курсовий проект На тему «Організація рослинництва і перспективи його розвитку в Дослідному господарстві «Еліта»

Щоб скласти баланс, порівняти можливий обсяг виробництва з потребою господарства, визначити рівень забезпечення господарства кожним видом про­дукції, необхідно мати держзамовлення, інвентаризації відомості про залишок продукції на початок планового року, акти про заготівлю насіння для весняно-літньої сівби ярих культур і т. д.

Таблиця № 17

Баланс продукції рослинництва на 2006 рік у дослідному господарстві «Еліта»

Види продукції

Наявність на початок року

Надходження

Використання

Наявність на кінеці року

На продаж

На корм

Насіння

На переробку

Оплата за оренду землі

Інші витрати

Валове виробництво

Інші

Заготівельним організаціям

Поставка за прямими контрактами

Працівникам господарства

На ринку

З початку року до урожаю

Від урожаю на кінець року

Зернові всього

В т. ч.

Пешениця

268

1280

-

988,1

218

20

-

10

51,9

80

-

180

-

0

Жито

14

43,4

-

23,5

-

10,5

-

-

-

2,5

-

-

-

21

Ячмінь

27

324

-

168

-

10

-

-

25

29

-

80

-

39

Гречка

9

90

-

75,1

-

1,6

-

-

-

9

-

7,2

-

6,1

Горох

53,2

327,5

-

127,6

-

40

-

-

35

42

-

75

-

61,3

Цукрові буряки

17

3500

-

32,1

-

-

17

90

-

-

-

-

200

Соняшник

8

50

-

49

-

3,8

-

-

-

-

-

-

-

5,2

 

Показники

Місяці

Всьо го за рік

I

II

III

IV

V

VI

VII

VIII

IX

X

XI

XII

Озима пшениця, ц. Заготівельним організаціям

18

53

27

25

30

47

2000

1856

1820

3005

911

89

9881

Ціна 1ц -65,1грн.

Виручка, тис. грн.

1171,8

3450,3

1757,7

1627,5

1953

3059,7

13220

5208,6

118482

195626

59305,1

5793,6

643253

Озима пшениця за прямими контрактами, ц

-

-

-

-

-

980

360

560

280

-

-

-

2180

Ціна1ц-64,05грн. Виручка, тис. грн.

-

-

-

-

-

62770

23060

35868

17934

-

-

-

139629

Озима пшениця працівникам, ц

-

-

-

-

-

-

9520

-

1680

-

-

-

11200

Ціна 1ц -56,0грн. Виручка, тис. грн.

-

-

-

-

-

-

170

-

30

-

-

-

200

Озиме жито, ц

-

-

-

-

-

-

-

120

72

25

123

-

340

Ціна 1ц-49,09грн. Виручка, тис. грн.

-

-

-

-

-

-

-

5890,8

3534,5

1227,25

6038,1

-

16690,1

Гречка, ц

-

-

-

-

-

-

-

211

147

297

112

-

767

Ціна 1ц-70,00грн. Виручка, тис. грн.

-

-

-

-

-

-

-

14770

10290

20790

7840

-

53690

Горох, ц

-

497

-

-

-

233

-

-

863

25

58

-

1676

Ціна 1ц-41,33грн. Виручка, тис. грн.

-

20541

-

-

-

9629,9

-

-

35667,8

1033,25

2397

-

69269,1

Цукрові буряки, ц

-

-

-

-

-

-

-

-

-

22013

3101,4

985,6

32100

Ціна 1ц-37,05грн. Виручка, тис. грн.

-

-

-

-

-

-

-

-

-

815582

114907

36516,5

1189305

Соняшник, ц

-

-

76

-

-

-

-

324

76

28

24

-

528

Ціна 1ц-71,03грн. Виручка, тис. грн.

-

-

5598,3

-

-

-

-

23013,7

5398,3

1988,8

1704,7

-

37503,3

Виручка всього, тис. грн.

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

2160540



2.2. Планування засобів виробництва.

В умовах науково-технічної революції, швидких темпів розвитку виробничих сил і переходу на індустріальні методи одержання сільськогосподарської продукції, зростає кількість і змінюється якість засобів виробництва. Правильне їх формування, виробництво і використання дозволяє зменшити вихід продукції на одиницю вартості цих засобів, підвищити ефективність галузі.

Виробництво продукції різних видів здійснюється робітниками, які впливають на предмети праці засобами праці. Засоби праці і предмети праці в своїй сукупності складають засоби виробництва, які є матеріальною основою матеріально-технічної бази і окремих підприємств.