Сегодня: 26 | 04 | 2024

Курсова робота «Структура і зміст форми «Звіт про власний капітал». Джерела інформації для її складання»

Курсова робота «Структура і зміст форми «Звіт про власний капітал». Джерела інформації для її складання»

Кафедра бухгалтерського обліку

Курсова робота

На тему:

«Структура і зміст форми «Звіт про власний капітал». Джерела інформації для її складання»

 

Зміст

Вступ…………….…………………………

Розділ 1. Звіт про рух грошових коштів як складова фінансової звітності……………………

1.1 Обґрунтування необхідності складання Звіту про власний капітал………………………………

1.2 Призначення Звіту про власний капітал……………

Розділ 2 Структура і зміст Звіту про власний капітал………

2.1. Організаційно-економічна характеристика НДППЗ ім. Фрунзе НАУ………………………

2.2. Порядок та техніка складання Звіту про власний капітал……………………………………………

2.3. Заповнення Звіту за графами………………

2.4. Розкриття інформації про власний капітал у примітках до звіту…………..…………

РОзділ 3. Методологічні аспекти оцінки фінансового стану підприємства…………………

3.1 Сутність і значення фінансового стану……………

3.2. Оцінка фінансового стану НДППЗ ім. Фрунзе НАУ….

Висновки та пропозиції………..……………

Список використаної літератури………..…

Вступ

Нові економічні оновлення проникають у всі сфери господарської діяльності підприємств України. Відбувається інтенсивний перехід діяльності економічних суб’єктів до ринкових відносин, і в цих умовах у підприємств виникає потреба активніше використовувати бухгалтерський облік, контроль і аудит, щоб контролювати і поліпшувати свою роботу. Ринкові відносини, що склалися, об’єктивно вимагають змін в бухгалтерському обліку, контролю та аудиту, наблизив його максимально до міжнародних стандартів.

Метою ведення бухгалтерського обліку і складання фінансової звітності є надання користувачам для прийняття рішень повної, правдивої та неупередженої інформації про фінансове становище, результати діяльності та рух грошових коштів підприємства.

Метою складання Звіту про Власний капітал є надання користувачам фінансової звітності повної, правдивої та неупередженої інфор­мації про зміни, що відбулися у капіталі підприємства та їх еквіва­лентах за звітний період. У Звіті про власний капітал наводиться узагальнена інформація про всі доходи і витрати, що впливали на акціонерний капітал протягом звітного періоду, які дають можливість користувачам оцінювати зміни у фінансовому стані підприємства та виявляти основні причини цих змін. Спеціалістами з управлінського обліку складаються внутрішні конфіденційні прогнози змін власного капіталу підприємства для керівництва підприємства. Звіт про власний капітал має надавати користувачам інформацію про спроможність підприємства як суб'єкта інвестування чи кредитування гене­рувати (заробляти, залучати) грошові кошти.

Оцінка фінансового стану підприємства є необхідною умовою розробки планів і прогнозів фінансового оздоровлення підприємств, мінімізації ризиків за позиками та внес­ками, диверсифікації відсоткових ставок, а також інформа­тивності інвесторів, кредиторів і менеджерів.

РОзділ 1. Звіт про рух грошових коштів як складова фінансової звітності.

1.1 Обґрунтування необхідності складання Звіту про Власний капітал

Капітал підприємства – основа нормальної діяльності підприємства. Загальні вимоги до змісту статей Звіту про власний капітал та вимоги до розкриття інформації у фінансовій звітності наведено у П(С)БО 5.

Мета звіту - надання користувачам адекватної достовірної інформації про зміни в акціонерному капіталі (чистих активах) підприємства протягом звітного пе­ріоду.

У Звіті про власний капітал наводиться узагальнена інформація про всі доходи і витрати, що впливали на акціонерний капітал протягом звітного періоду, які дають можливість користувачам оцінювати зміни у фінансовому стані підприємства та виявляти основні причини цих змін.

Сума власного капіталу на початок періоду може бути скоригована у результаті зміни облікової політики або виправлення помилок попередніх періодів.

Доходи та витрати підприємства відображаються у Звіті про фінансові результати. Чистий прибуток (збиток) збільшує (зменшує) власний капітал підприємства. Крім того, є доходи та витрати, які не відображаються у Звіті про фінансові результати, а включаються безпосередньо до складу власного капіталу (наприклад, переоцінка основних засобів, довгострокові інвестиції тощо). Акціонерний капітал також змінюється в результаті дій власників, тому що учасники отримують дивіденди, підприємство випускає додаткові акції.

Сума власного капіталу на початок періоду може бути також скоригована у результаті зміни облікової політики або виправлення помилок попередніх періодів.

Інформація, подана у Звіті про власний капітал, дає користувачам змогу оцінювати причини та наслідки змін, що відбуваються з власним капіталом підприємства у результаті:

•  діяльності протягом звітного періоду;