Сегодня: 26 | 04 | 2024

Інструкція з охорони праці для мийщика посуду

 

Інструкція з охорони праці  Для мийщика посуду

 

1. Загальні вимоги безпеки

1.1. До роботи мийником посуду допускаються чоловіки та жінки фізично здорові, які пройшли медичний огляд (попередній) перед прийомом на роботу, періодичний в процесі роботи у їдальні, згідно установлених термінів, а також технічний мінімум і мають відповідне посвідчення на право експлуатації цього обладнання.

2. Вимоги безпеки перед початком роботи

2.І. Раніше як приступити до роботи надінь сан. спецодяг, перевір справність обладнан ня, кранів, інвентарю, необхідних для роботи.

2.2. Перед початком роботи в приміщенні мийки встановити дерев "яні грати.

2.З. Не держи в одягу в якому працюєш, булавок, голок, скляних та інших бьющихся предметів.

2.4. Не пускай в дію машини і апаратуру устрій яких не знаєш і робота на яких тобі не доручена.

3.Вимоги безпеки під час роботи

3.1. Не загромаджуй робоче місце предметами, які не треба для роботи.

3.2.Звільнюй посуд залишків від їжі дерев'яною лопаткою, волосяною або трав’яною щіткою.

3.3. Клади залишки їжі з посуду в баки з кришками.

3.4. Не натискуй сильно на стінки посуду при його митті. Мийку стаканів виконувати окремо від другого посуду.

3.5. Негайно виймай з мийки осколки розбитого посуду, а також посуд з трихінами та щербинками.

3.6.При митті посуду в воді з домішками хімікатів користуйся волосяною щіткою і мочалкою.

3.7. Негайно зупинити роботу при відчутті хоч і не багатого опіку рук з домішками хімі катів. З опіками звернись до лікаря.

3.8. Використовуй металеві корзини для ополіскування посуду в гарячої воді.

3.9. Остерігайся завусениць при чистці вилок, ножів, та інших обідніх приборів. Не ви конуй чистку обідніх приборів за допомогою механічного наждачного точила.

3.10. Негайно убирай з полу пролитий жир, осколки розбитого посуду.

3.11. Не переноси ваги більш 20 кг, а у двох більш 50 кг.

4. Вимоги безпеки по закінченню роботи

4.1. Робити чистку і помивку машини тільки при виключеному обладнанні, після його

остиганні, повісив на пускове обладнання плакат:”Не включати - працюють люди”

4.2. Закрити спільний кран.

5. Вимоги безпеки в аварійних ситуаціях

5.1.Негайно припинити роботу, не допускати в небезпечну зону сторонніх осіб.

5.2.Про те, що сталося повідомляти керівника.

5.3.Якщо стався нещасний випадок і є потерпілі, надати їм першу медичну допомогу, а

в разі потреби викликати швидку допомогу.

5.4. При виникненні пожежі, негайно приступити до ії ліквідації підручними засобами,

використовуючи вогнегасники, а в разі потреби викликати пожежну охорону.

5.5.У всіх випадках виконувати вказівку керівника.

5.6. За невиконання даної інструкції робітник несе дисциплінарну відповідальність згідно з внутрішнім трудовим розпорядком Центру, а також адміністративну, матеріальну відповідальність згідно з чинним законодавством України.

5.7.За невиконання даної інструкції робітник несе дисциплінарну відповідальність згідно з внутрішнім трудовим розпорядком Центру, а також адміністративну, матеріальну відповідальність згідно з чинним законодавством України.