Сегодня: 18 | 05 | 2022

Дипломная робота «Сальмонельоз перепелів в господарствах Севастопольської області»

В комплексі заходів направлених на зниження захворюваності, травматизму велике значення мають попередні профілактичні медичні огляди робітників. В подальшому робітники 1 раз в квартал проходять профілактичний медогляд і 1-2 рази на рік – диспансерний з обстеженням на туберкульоз і бруцельоз. Всі робітники ферми повинні регулярно проходити обстеження на захворювання гельмінтозами. Від робот усуваються особи, що не мають документів на медогляд або хворі. На фермі повинні бути обладнанні роздягальні з індивідуальними шафами, душова, кімната для відпочинку, вбиральня, умивальня. Працівники мають бути забезпечені спецодягом і санітарним одягом, який носити до дому забороняється, а прати і дезінфікувати і дезінфікувати його треба не рідше 1 разу на 10 днів, він зберігається у спеціальних шафах. При проведенні ветеринарних заходів працівники повинні додержуватись правил особистої гігієни. При догляді за хворою птицею надівати рукавички, стежити за цілісністю шкіри рук, після роботи мити і знезаражувати руки (0,5% розчином хлораміну). Особливо старанно слід дотримуватися правил особистої профілактики під час забою, обскубування і розбирання тушок птиці. Доцільно використовувати респіратори і захисні окуляри, а після роботи обов’язково приймати душ.

Структурно-логічна схема небезпек при проведенні виробничих та ветеринарно-санітарних заходів на птахофермах Севастопольськой області.

Технологіч-на операція

Небезпеч-ний фактор

Небезпеч-на дія

Небезпечна ситуація

Можливий варіант насдідку

Заходи по покращеню умов праці

1.Вилов птиці

Робота без спецодягу

Вилов птиці

Травмуван-ня птицею

Травма, подряпина

Забезпечен-ня персоналу спецодягом

2.Вилов птиці

Слизька підлога

Вилов птиці

Падіння працівника

Травма

Привести до санітарних норм виробничі приміщення

3.Вилов птиці

Робота без респірато-ру

Вилов птиці

Підвищення вмісту пилу в приміщенні

Захворю-вання органів дихання

Забезпечен-ня персоналу належними засобами безпеки

4.Роздача корму

Засипан - ня корму у кормороздавач

Годівля птиці

Травмуван-ня працю-ючим механізмом

Травма, поріз

Проведен-ня інструкта-жу з техніки безпеки

5.Роздача корму

Робота без респірато-ру

Годівля птиці

Підвищення вмісту пилу в приміщенні

Захворю - вання органів дихання

Забезпечен-ня персоналу належними засобами безпеки

6.Роздача корму

Слизька підлога

Годівля птиці

Падіння працівника

Травма

Привести до санітарних норм виробничі приміщення

7.Проведен-ня щеплення

Робота без спецодягу

Щеплення птиці

Травмуван-ня птицею

Травма, подряпина

Забезпечен-ня персоналу спецодягом

8.Проведення щеплення

Робота без респірато-ру

Щеплення птиці

Підвищення вмісту пилу в приміщенні

Захворю-вання органів дихання

Забезпечен-ня персоналу належними засобами безпеки

9.Збирання яєць

Доставан-ня яєць з механіч-ного транспор-теру

Збирання яєць

Травмуван-ня працю-ючим механізмом

Травма, поріз

Проведен-ня інструкта-жу з техніки безпеки

10.Проведення дезінфекції пташника

Робота без спецодягу

Проведен-ня дезін-фекції

Потраплян-ня дезінфе-куючих засобів на шкіру

Опіки

Забезпечен-ня персоналу спецодягом, проведення інструкта-жу з техніки безпеки

Аналізуючи таблицю видно, що при дотриманні правил внутрішнього розпорядку, виконання інструкцій, правил та норм з техніки безпеки та виробничої санітарії знижує виробничий травматизм до мінімуму.

На основі наведеного матеріалу можна зробити висновок про те, що у ЗАТ «Сиваш - Термінал» м. Красноперекопськ і ПП «Власова О. П.» створюються умови для дотримання вимог з охорони праці та попередженню нещасних випадків і профілактики захворювань.

Пропонуємо поліпшити умови праці в ЗАТ «Сиваш - Термінал» м. Красноперекопськ і ПП «Власова О. П.» м. Армянськ :

• Поновити куточок з охорони праці.

• Забезпечити всіх працівників спецодягом згідно з нормами.

• Забезпечити кожне робоче місце інструкцією.

• Забезпечити водонагрівачем.

• Перевірити справність вогнегасника.