Сегодня: 26 | 04 | 2024

Статистичний щорічник Автономної Республіки Крим за 2006 рік (частина 4)

7.16. Виробництво найважливіших видів продукції

Харчової промисловості на одну особу

(кг)

2003

2004

2005

2006

Яловичина і телятина, свіжі (парні)

Чи охолоджені

1,3

1,1

1,7

2,8

Свинина свіжа (парна) чи охолоджена

0,7

0,7

0,8

1,5

Баранина свіжа (парна) чи охолоджена

0,1

0,1

0,1

0,0

М’ясо і субпродукти харчові свійської

Птиці, свіжі (парні) чи охолоджені

15,6

24,3

28,4

24,3

М’ясо і субпродукти харчові свійської

Птиці, морожені

0,1

2,4

4,0

10,1

Вироби ковбасні

1,3

1,3

1,9

2,7

Напівфабрикати м’ясні (включаючи

З м’яса птиці) *1

0,3

0,7

0,5

0,6

Соки фруктові та овочеві, нектари

4,1

2,3

2,4

3,4

Овочі консервовані натуральні

0,4

0,3

0,1

0,1

Джеми, желе фруктові, пюре та пасти

Фруктові чи горіхові

2,3

0,5

0,4

0,2

Олія соняшникова нерафінована

1,1

1,4

0,7

1,1

Молоко оброблене рідке

5,1

4,1

4,2

4,6

Масло вершкове

1,0*2

1,1

1,0

1,0

Сир свіжий неферментований

Та сир кисломолочний

0,9

1,0

0,9

0,9

Сири жирні

0,3

0,4

0,6

0,7

Продукти кисломолочні

5,2

5,7

5,7

6,0

Борошно

59,6

62,0

66,2

65,7

Крупи

7,3

5,3

3,8

8,9

Вироби хлібобулочні

43,6

42,1

40,7

37,2

Вироби кондитерські з цукру (включаючи білий шоколад), без вмісту какао

0,1

0,3

0,6

0,7

Вироби макаронні без начинки,

Не піддані тепловому обробленню

5,5

5,2

5,9

6,1

Води натуральні мінеральні негазовані, л

...

...

5,6

5,1

Води натуральні мінеральні газовані, л

...

...

14,5

12,2

Напої безалкогольні, л

45,0

23,0

34,3

26,5

*1 Див. першу виноску до табл. 7.14.

*2 Див. другу виноску до табл. 7.14.

7.17. Питома вага АР Крим в загальному виробництві

Окремих видів продукції в цілому по Україні

(відсотків)

2004

2005

2006

Добування паливно-енергетичних

Корисних копалин

Газ природний

*

*

6,4

Добування інших корисних копалин

Піски природні

3,9

4,8

4,3

Галька, гравій, щебінь та камінь дроблений

6,0

2,7

2,6

Виробництво харчових продуктів, напоїв

М’ясо і субпродукти харчові свійської птиці,

Свіжі (парні) чи охолоджені

24,1

20,6

14,8

М’ясо і субпродукти харчові свійської птиці,

Морожені

11,8

13,9

20,6

Ковбасні вироби

0,8

1,2

1,8

Соки фруктові та овочеві, нектари

1,0

0,7

0,9

Джеми, желе фруктові, пюре та пасти

Фруктові чи горіхові

1,6

0,9

0,6

Молоко оброблене рідке

1,1

1,0

1,1

Масло вершкове жирністю до 85%

1,8

1,7

1,9

Продукти кисломолочні

2,4

2,3

2,3

Борошно

4,2

4,4

4,9

Крупи

3,2

2,2

5,5

Вироби хлібобулочні

3,7

3,6

3,4

Вироби макаронні без начинки, не піддані

Тепловому обробленню

10,5

11,4

11,4

Горілка, інші міцні спиртові напої

17,7

21,4

15,7

Вино виноградне

19,8

23,1

29,8

Коньяк

21,0

26,9

27,6

Легка промисловість

Вироби панчішно-шкарпеткові трикотажні

Машинного чи ручного в’язання

23,4

9,9

6,9

Сумки жіночі з матеріалів різних

2,0

1,5

1,5

Хімічна та нафтохімічна промисловість

Кислота сірчана

32,0

33,4

35,7

Виробництво іншої неметалевої мінеральної продукції

Цегла керамічна невогнетривка будівельна

1,2

1,4

1,4

Елементи конструкцій збірні для житлового

Чи цивільного будівництва з цементу, бетону

Чи штучного каменю

3,0

3,1

2,2

Машинобудування

Телевізори

0,4

0,4

0,5

7.18. Виробництво виробів ковбасних за видами

(т)

2003

2004

2005

2006

Всього

2563

2651

3724

5268

У тому числі

З печінки (ліверні), включаючи пасти

І паштети в ковбасній оболонці

116

72

115

Варені, сосиски, сардельки

1022

1338

2079

3069

Напівкопчені

662

693

1077

1630

Варенокопчені напівсухі, сиров’ялені,

Включаючи “салямі”

344

299

217

239

Холодець, зельц

1

6

7

Копчено-запечені

393

122

95

24

Інші

142

82

178

184

7.19. Виробництво молочної продукції за видами

(т)

2003

2004

2005

2006

Молоко і вершки сухі

2614

2408

2388

1952

Сир свіжий неферментований

Та сир кисломолочний

1875

1961,1

1855,1

1762,2

У тому числі

Вироби з сиру кисломолочного

Знежиреного

624

396,1

576,1

636,5

Вироби з сиру кисломолочного

Жирного

1251

1565

1279

1125,7

Сири жирні

534

733

1105

1371

У тому числі

Сичужний

390

564

969

1298

З нього

Твердий

15

461

899

М’який

206

152

117

91

Розсильний

169

203

221

230

Інший

209

170

78

7.20. Виробництво плодовоовочевої продукції за видами

(т)

2003

2004

2005

2006

Соки фруктові та овочеві, нектари

8180,6

4593,9

4870,3

6695,8

З них

Сік томатний натуральний

623,8

541,9

501,9

832,8

Сік яблучний натуральний

3311,7

842,5

974,9

1244,0

Овочі і гриби сушені

85,0

176,4

106,0

23,0

Овочі консервовані натуральні

814,8

530,6

210,5

290,0

Овочі консервовані з додаванням оцту

Або оцтової кислоти

358,4

115,1

675,1

1069,6

Джеми, желе фруктові, пюре та пасти

Фруктові чи горіхові

4723,2

998,0

805,7

483,6

З них

Джеми, конфітюри, повидло

32,8

5,0

76,0

12,0

Варення

4,4

3,1

50,0

2,0

Пюре плодово-ягідне чи горіхове

4686,0

989,9

679,7

469,6

7.21. Виробництво кондитерських виробів за видами

(т)

2003

2004

2005

2006

Вироби кондитерські з цукру, включаючи

Білий шоколад, без вмісту какао

294,5

614,0

1160,5

1338,1

У тому числі

Вироби покриті цукром; вироби

Кондитерські з желе

39

32

13,7

13,7

Цукерки варені, карамелі, тофі та солодощі

Аналогічні

4

8

25

35

Драже

23

9

9

3

Вироби цукрові кондитерські інші

228,5

565,0

1112,8

1286,4

7.22. Виробництво алкогольних напоїв і тютюнових виробів

(тис. дал.)

2003

2004

2005

2006

Горілка, інші міцні спиртові напої*1

3588,0

7168,6

8523,5

5570,6

Лікери, солодкі наливки,

Спиртові настоянки, інші спиртові напої

...

...

1254,4

1115,3

Вино виноградне

3006

3044,9

3866,8

5090,8

Коньяк

191

420

644

765

Пиво

4474

3505,7

*

*

Сигарети з вмістом тютюну або суміші

Тютюну з замінниками тютюну, млн. шт.

1383

783

706

130

 

*1 Див. третю виноску до табл. 7.15.

7.23. Виробництво м’яса за регіонами

(включаючи субпродукти I категорії; т)

2003

2004

2005

2006

Автономна

Республіка Крим

36193

57441,7

69674,7

77078,2

Сімферополь

251

182,7

91,9

57,0

Армянськ

4

Джанкой

4

12,1

8,9

13,5

Судак

13

*

*

*

Феодосія

30

71,0

15,5

2,0

Бахчисарайський

172

64,1

30,2

25,9

Білогірський

251

166,4

87,4

101,9

Джанкойський

442

245,0

235,0

219,9

Євпаторія

*

Кіровський

103

62,0

82,7

86,8

Красногвардійський

30736

53283,4

67615,1

74042,6

Красноперекопський

326

211,6

82,7

91,0

Ленінський

273

146,0

108,4

83,6

Нижньогірський

192

104,1

90,1

80,3

Первомайський

226

104,5

88,4

67,3

Роздольненський

274

82,6

65,7

37,5

Сакський

389

379,3

622,6

1009,5

Сімферопольський

2206

2131,9

326,7

410,9

Совєтський

186

99,4

65,0

41,2

Чорноморський

115

80,6

49,2

36,7

7.24. Виробництво олії соняшникової нерафінованої за регіонами

(т)

2003

2004

2005

2006

Автономна

Республіка Крим

2289

2864,8

1362,8

2178,1

Сімферополь

39

*

*

Джанкой

323

551,7

414,1

1331,3

Керч

632

*

Красноперекопськ

14

*

*

Бахчисарайський

7

13,4

1,0

*

Білогірський

79

79,5

176,3

49,1

Джанкойський

30

23,1

25,4

26,7

Кіровський

4

22,0

*

*

Красногвардійський

224

211,9

233,6

237,9

Красноперекопський

8,0

26,0

Ленінський

109

43,5

28,0

16,6

Нижньогірський

342

352,3

234,2

318,5

Первомайський

102

50,0

31,1

12,0

Роздольненський

11

4,0

*

*

Сакський

22

25,3

8,6

3,0

Сімферопольський

199

97,1

46,9

56,2

Совєтський

127

69,5

53,9

46,8

Чорноморський

25

*

*

7.25. Виробництво борошна за регіонами

(т)

2003

2004

2005

2006

Автономна

Республіка Крим

120009

124005,4

131744,9

130093,4

Сімферополь

82174

70160,5

70637,3

71886,6

Джанкой

1856

1900,5

1621,6

1624,8

Євпаторія

118

115,6

84,9

Керч

7330

23494,0

24843,0

22717,0

Саки

*

*

*

Феодосія

1899

*

*

*

Ялта

167

Бахчисарайський

4997

1699,5

1041,1

840,2

Білогірський

940

230,9

421,2

307,4

Джанкойський

2284

2933,0

3185,2

1906,6

Кіровський

187

80,0

216,2

235,2

Красногвардійський

4932

6067,6

9312,1

8960,3

Красноперекопський

334

266,4

98,0

112,0

Ленінський

1090

932,0

764,8

340,9

Нижньогірський

3454

4350,5

2714,6

2115,9

Первомайський

1448

1589,0

1668,0

898,5

Роздольненський

400

568,7

576,9

116,7

Сакський

1974

6139,1

11283,8

15184,3

Сімферопольський

487

294,0

134,1

183,7

Совєтський

3705

867,2

681,4

586,1

Чорноморський

233

200,2

115,9

102,2

7.26. Виробництво круп за регіонами

(т)

2003

2004

2005

2006

Автономна

Республіка Крим

15852

10476,5

7548,4

17650,9

Сімферополь

1220

2313,0

2568,0

3491,4

Джанкой

*

Керч

2278

4564,0

2245,0

4416,0

Бахчисарайський

70

21,7

22,8

7,6

Білогірський

6

5,0

1,0

1,0

Джанкойський

769

403,6

630,0

103,8

Кіровський

12

*

*

*

Красногвардійський

325

116,6

325,0

563,0

Красноперекопський

8081

1024,4

420,0

5323,0

Ленінський

85

44,0

23,4

10,0

Нижньогірський

880

451,0

261,8

128,6

Первомайський

47

13,0

4,0

5,0

Роздольненський

963

561,1

557,9

2925,6

Сакський

146

50,6

37,9

34,0

Сімферопольський

5

17,0

19,9

Совєтський

954

876,7

419,7

571,6

Чорноморський

11

*

*

7.27. Виробництво виробів хлібобулочних за регіонами *1

(т)

2003

2004

2005

2006

Автономна

Республіка Крим

87695

84206

80924,3

73733,1

Сімферополь

19360

19603

21392,3

18923,8

Алушта

2460

2796

2648,6

3033,6

Армянськ

1102

736

Джанкой

4165

4645

4286,7

4285,6

Євпаторія

10392

10925

10741,0

10577,0

Керч

7197

6264

5945,7

5160,9

Саки

4391

3544

2936,5

2985,0

Судак

1713

1490

410,2

378,1

Феодосія

3489

3731

4828,0

4652,1

Ялта

8786

8977

8727,1

8743,9

Бахчисарайський

4313

4265

4455,5

3316,7

Білогірський

1573

485

330,7

213,4

Джанкойський

2802

2451

2164,9

1624,5

Кіровський

487

380

450,2

326,7

Красногвардійський

2738

2587

1947,8

1689,3

Красноперекопський

114

32

24,0

2,0

Ленінський

2226

2159

1603,5

1113,6

Нижньогірський

2704

2722

2395,5

2231,6

Первомайський

709

1312

1069,5

1048,2

Роздольненський

885

792

565,2

431,5

Сакський

30

181

569,3

661,0

Сімферопольський

5240

3469

2927,9

2033,0

Совєтський

381

163

203,2

160,9

Чорноморський

438

497

300,7

141,0

 

*1 Розходження між підсумком та сумою доданків пояснюються заокругленням даних.

7.28. Виробництво окремих видів продукції легкої промисловості

На одну особу

2003

2004

2005

2006

Білизна постільна, шт.

0,0

0,1

0,1

0,1

Вироби панчішно-шкарпеткові трикотажні машинного чи ручного в’язання, пар

5,8

6,0

2,7

1,9

Комплекти і костюми робочі, чоловічі

Та хлопчачі, з тканини, шт.

0,01

0,01

0,02

0,02

Піджаки, куртки та блейзери робочі,

Чоловічі та хлопчачі, з тканини, шт.

0,00

0,01

0,01

0,01

Взуття, пар

0,03

0,03

0,01

0,01

7.29. Виробництво взуття за регіонами

(тис. пар)

2003

2004

2005

2006

Автономна Республіка Крим

61,5

55,4

26,5

12,5

Сімферополь

56,2

50,1

15,8

2,2

Євпаторія

5,3

5,3

10,7

10,3


8. СІЛЬСЬКЕ ГОСПОДАРСТВО, МИСЛИВСТВО,

ЛІСОВЕ ТА РИБНЕ ГОСПОДАРСТВО

У розділі міститься інформація про стан сільського господарства, його галузей – рослинництва і тваринництва (вкл. м. Севастополь), основні показники, що характеризують діяльність у галузі мисливства, а також лісового та рибного господарства.

Валова продукція сільського господарства – продукти рослинного і тваринного походження, отримані внаслідок вирощування сільськогосподарських культур і використання сільськогосподарських тварин, а також обсяг зміни незавершеного виробництва у рослинництві, обсяг вирощування багаторічних насаджень за рік та приріст худоби, одержаний в результаті її вирощування та відгодівлі. Валова продукція оцінюється у порівнянних цінах, отриманих як середньозважені ціни товарної та нетоварної частини продукції сільського господарства. Товарна частина продукції оцінена за фактичними цінами реалізації, а нетоварна частина продукції – за собівартістю. За порівнянні ціни прийняті середні ціни 2005 року.

Сільськогосподарське підприємство – самостійний статутний об’єкт, який має право юридичної особи та здійснює виробничу діяльність у галузі сільського господарства з метою одержання прибутку (доходу). До складу сільськогосподарських підприємств включаються також фермерські господарства.

У таблицях 8.10, 8.11, 8.13 наведені дані щодо кількості діючих підприємств за основними видами діяльності. В інших таблицях під сільськогосподарськими підприємствами розуміються усі підприємства-юридичні особи або їхні відокремлені підрозділи, що займаються виробництвом сільськогосподарської продукції.

Фермерське господарство – форма підприємницької діяльності громадян із створенням юридичної особи, які виявили бажання виробляти товарну сільськогосподарську продукцію, займатися її переробкою та реалізацією з метою отримання прибутку на земельних ділянках, наданих їм для ведення фермерського господарства.

Господарства населення – домогосподарства, що здійснюють сіль-ськогосподарську діяльність як з метою самозабезпечення продуктами харчування, так і з метою виробництва товарної сільськогосподарської продукції. До цієї категорії виробників віднесені також фізичні особи-підприємці, які проводять свою діяльність у галузі сільського господарства.

Сільськогосподарські угіддя – земельні ділянки, які систематично використовуються для одержання сільськогосподарської продукції. До їх складу входять рілля, сади, виноградники, сіножаті, пасовища, перелоги, чисті пари. Сільськогосподарські угіддя знаходяться у власності, оренді, постійному чи тимчасовому користуванні сільськогосподарських підприємств і господарств населення.

Валовий збір сільськогосподарських культур визначається у сільськогосподарських підприємствах за даними обліку зібраної продукції як з основних, так і з повторних і міжрядних посівів; у господарствах населення - на основі даних перепису про розміри посівних площ у цих господарствах та про середню урожайність сільськогосподарських культур з 1 га за матеріалами вибіркових обстежень. Валовий збір зернових та зернобобових культур і соняшнику показується у вазі після доробки, овочевих культур – з урахуванням продукції закритого ґрунту.

Середня урожайність сільськогосподарських культур з 1 га зібраної площі обчислена виходячи з валового збору з основних, повторних і міжрядних посівів та фактично зібраної площі даної культури.

Поголів’я худоби встановлюється на основі щорічного суцільного обліку на 1 січня і включає поголів’я всіх вікових груп відповідного виду худоби.

Виробництво м’яса включає м’ясо всіх видів худоби та птиці, жир-сирець, харчові субпродукти. Дані наведені як по товарному, так і по внутрішньогосподарському забою худоби та птиці.

Виробництво молока характеризується фактично надоєним коров’ячим, овечим, козиним, кобилячим молоком, незалежно від того, чи було воно реалізовано, чи частина його використана у господарстві на випоювання телят і поросят.

Виробництво вовни Включає всю фактично настрижену овечу, козину вовна і козиний пух, незалежно від того, чи були вони реалізовані, чи використані на внутрішньогосподарські потреби. В обсяги виробництва не включається вовна, одержана з овчин при їх промисловій переробці (так звана “кисла вовна”). Вага вовни подається у фізичній вазі немитої вовни.

Виробництво яєць включає їх збір за рік від усіх видів домашньої птиці з урахуванням яєць, що використані на відтворення птиці (інкубація) та інше.

Середньорічний надій молока від однієї корови Наводиться у розрахунку на поголів’я корів на початок року, незалежно від того, чи доїлась корова у даному періоді. У сільськогосподарських підприємствах при визначенні надою молока від однієї корови із загального поголів’я корів у господарстві виключаються корови, що перебувають на відгодівлі, корови м’ясного стада, а також корови, призначені для групового та підсосного утримання телят, якщо ці корови не доїлися.

Реалізація сільськогосподарської продукції – це обсяги продукції, яка реалізована сільськогосподарськими підприємствами за всіма каналами: переробним підприємствам, на ринку, населенню в рахунок оплати праці (включаючи реалізацію через систему громадського харчування), пайовикам в рахунок орендної плати за землю та майнових паїв (часток), на біржах, аукціонах, за іншими каналами. В обсяги реалізації сільськогосподарської продукції не включається продукція, Передана на переробку на Давальницьких засадах (крім цукрових буряків).

Мисливські угіддя – ділянки суші і водного простору (ліси, поля, луки, болота, озера тощо), на яких водяться мисливські тварини і які можуть бути використані для мисливського господарства або добування (відлову, відстрілу) цих тварин.

Лісовий фонд – землі, вкриті лісовою рослинністю, а також не вкриті лісовою рослинністю, нелісові землі, які надані та використовуються для потреб лісового господарства.

Вкриті лісовою рослинністю землі – лісові землі, на яких зростають зімкнуті деревостани.

Обсяг продукції, робіт та послуг лісового господарства включає продукцію лісозаготівель, побічного лісокористування, роботи та послуги, пов'язані з лісогосподарською діяльністю, обраховані у фактичних оптових цінах.

Рубки головного користування – це вирубування стиглих деревостанів з метою заготівлі деревини.

Рубки догляду за лісом – періодичні зруби в насадженнях частини дерев, чагарників, що проводяться з початку створення насаджень до головної рубки, з метою формування необхідного складу, форми насаджень та підвищення приросту.

Лісовідновлення – проведення заходів по відновленню лісів на зрубах, згарищах, галявах, пустирях тощо. Лісовідновлення включає посадку, посів лісу та природне поновлення лісу.

Вилов риби, добування інших водних живих ресурсів включає вилов риби всіх видів і добування безхребетних, ракоподібних та водоростей у морях, океанах, ставках, річках, водосховищах, озерах та інших водоймах, як виловлених у природному середовищі, так і вирощених штучно. Дані з 2000 року надані без м. Севастополя.

8.1. Сільське господарство, мисливство, лісове та рибне господарство

в економіці

(відсотків)

2001

2002

2003

2004

2005

2006

Частка сільського господарства,

Мисливства та лісового господарства

У загальному обсязі валової доданої

Вартості

18,1

14,8

13,0

12,6

11,5

...

Частка рибного господарства

У загальному обсязі валової доданої

Вартості

1,2

1,1

0,7

0,6

0,6

...

Частка продукції сільського господарства, мисливства та лісового господарства

У загальному випуску (в основних цінах)

17,9

16,4

13,9

13,6

12,7

...

Частка продукції рибного господарства

У загальному випуску (в основних цінах)

2,2

1,9

1,4

1,1

1,1

...

Частка основних засобів сільського

Господарства, мисливства та лісового

Господарства

15,1

12,4

11,7

10,1

8,7

6,4

Частка основних засобів рибного

Господарства

1,2

1,3

1,0

0,5

0,4

0,3

Частка найманих працівників сільського господарства, мисливства та лісового

Господарства

19,8

17,6

14,9

12,8

11,6

10,5

Частка найманих працівників рибного

Господарства

1,0

0,9

0,9

0,5

0,3

0,3

8.2. Кількість діючих підприємств за організаційно-правовими формами

господарювання у 2006 р.

(на 1 липня)

Сільське

Господарство

Лісове

Господарство

Рибне

Господарство

Всього

Відсотків до загальної

Кількості

Всього

Відсотків до загальної кількості

Всього

Відсотків до загальної

Кількості

Всього підприємств

1813

100

11

100

27

100

Господарські товариства

274

15,1

11

40,8

Приватні підприємства

134

7,4

3

11,1

Виробничі кооперативи

109

6,0

1

3,7

Фермерські господарства

1180

65,1

3

11,1

Державні підприємства

29

1,6

11

100

Підприємства інших форм господарювання

87

4,8

9

33,3


СІЛЬСЬКЕ ГОСПОДАРСТВО

8.3. Основні показники розвитку сільського господарства

По Автономній Республіці Крим та Україні в 2006 р.

Україна

Автономна

Республіка

Крим

Питома вага

АР Крим

В Україні, %

Площа сільгоспугідь

У володінні і користуванні усіх

Категорій господарств, тис. га

36801,5

1484,2

4,0

У тому числі рілля

30801,7

1174,2

3,8

Валова продукція сільського

Господарства (усі категорії

Господарств; у порівнянних

Цінах 2005 року), млн. грн.

94894,6

3154,8

3,3

Виробництво основних продуктів

Рослинництва і тваринництва

(усі категорії господарств); тис. т

Зерно

34258,3

1220,8

3,6

Соняшник

5324,3

36,7

0,7

Картопля

19467,1

180,1

0,9

Овочі

8058,0

160,3

2,0

Плоди та ягоди

1114,3

37,3

3,3

Виноград

300,9

58,7

19,5

М’ясо (у забійній вазі)

1723,2

120,4

7,0

Молоко

13286,9

336,5

2,5

Яйця, млн. штук

14234,6

608,7

4,3

Вовна (у фізичній вазі), т

3277

763

23,3

Чисельність поголів’я худоби і

Птиці (на кінець року; тис. голів)

Велика рогата худоба

6175,5

199,9

3,2

У тому числі корови

3346,6

92,8

2,8

Свині

8055,0

169,8

2,1

Вівці і кози

1617,3

251,9

15,6

Птиця

165963,7

10376,0

6,3

8.4. Продукція сільського господарства

(у порівнянних цінах 2005 Р.; млн. грн.)

Продукція

Сільського

Господарства

У тому числі продукція

Рослинництва

Тваринництва

Господарства усіх категорій

1990

6572,9

3246,9

3326,0

1995

3488,5

1875,6

1612,9

2000

2848,4

1617,2

1231,2

2001

2809,9

1484,8

1325,1

2002

2659,3

1185,5

1473,8

2003

2577,4

1115,5

1461,9

2004

2907,3

1258,0

1649,3

2005

3065,7

1247,1

1818,6

2006

3154,8

1255,5

1899,3

Сільськогосподарські підприємства

1990

5268,2

2822,5

2445,7

1995

1996,5

1332,4

664,1

2000

1427,7

1149,0

278,7

2001

1378,3

1055,9

322,4

2002

1239,9

783,4

456,5

2003

1239,3

756,5

482,8

2004

1565,6

853,1

712,5

2005

1719,4

855,7

863,7

2006

1774,3

840,6

933,7

Господарства населення

1990

1304,7

424,4

880,3

1995

1492,0

543,2

948,8

2000

1420,7

468,2

952,5

2001

1431,6

428,9

1002,7

2002

1419,4

402,1

1017,3

2003

1338,1

359,0

979,1

2004

1341,7

404,9

936,8

2005

1346,3

391,4

954,9

2006

1380,5

414,9

965,6


8.5. Індекси продукції сільського господарства

За категоріями господарств

(відсотків)

Господарства

Усіх категорій

Сільськогосподарські

Підприємства

Господарства

Населення

1990 = 100

1995

53,1

37,9

114,4

2000

43,3

27,1

108,9

2001

42,7

26,2

109,7

2002

40,5

23,5

108,8

2003

39,2

23,5

102,6

2004

44,2

29,7

102,8

2005

46,6

32,6

103,2

2006

48,0

33,7

105,8

До попереднього року

1995

101,0

97,8

105,7

2000

113,2

120,0

107,2

2001

98,6

96,5

100,8

2002

94,6

90,0

99,1

2003

96,9

100,0

94,3

2004

112,8

126,3

100,3

2005

105,4

109,8

100,3

2006

102,9

103,2

102,5

8.6. Індекси продукції сільського господарства

(відсотків до 1990 р.)

8.7. Продукція сільського господарства

(в господарствах усіх категорій,

У порівнянних цінах 2005 р.; млн. грн.)

2005

2006

Продукція сільського господарства

3065,7

3154,8

Продукція рослинництва

1247,1

1255,5

Зернові

527,8

560,2

Технічні

69,2

77,6

Картопля, овочі та баштанні

316,0

358,5

Плодоягідні та виноград

303,7

181,2

Кормові

20,9

20,1

Інша продукція та зміна обсягів незавершеного

Виробництва

9,5

57,9

Продукція тваринництва

1818,6

1899,3

Худоба та птиця

1213,6

1298,9

Молоко

369,3

358,3

Яйця

177,6

185,8

Вовна

2,6

3,3

Інша продукція

55,5

53,0

8.8. Частка господарств населення у виробництві продукції

Сільського господарства

(відсотків)

1990

1995

2000

2001

2002

2003

2004

2005

2006

Продукція сільського господарства

19,8

42,8

49,9

50,9

53,4

51,9

46,1

43,9

43,8

Продукція

Рослинництва

13,1

29,0

29,0

28,9

33,9

32,2

32,2

31,4

33,0

Зернові культури

0,2

1,9

2,1

7,6

14,3

15,5

14,3

16,0

18,4

Соняшник

0,5

3,2

5,4

6,5

7,4

5,0

6,4

4,0

Картопля

87,5

98,1

99,0

98,5

98,5

98,2

98,2

97,9

97,4

Овочі

9,9

47,5

65,9

67,9

71,1

70,7

73,7

76,3

74,5

Плоди та ягоди

14,4

49,6

36,6

49,6

56,9

25,7

64,2

36,0

27,3

Виноград

1,6

3,2

1,9

3,6

3,2

2,0

2,4

2,4

2,8

Продукція

Тваринництва

26,5

58,8

77,4

75,7

69,0

67,0

56,8

52,5

50,8

М’ясо (у забійній вазі)

26,7

61,4

81,5

81,1

68,3

62,0

45,1

40,7

37,0

Молоко

10,0

44,4

72,4

76,6

80,3

86,2

88,5

87,2

87,1

Яйця

21,0

38,2

50,8

49,5

44,4

49,5

46,1

43,6

42,7

Вовна

22,6

40,7

59,0

57,4

62,0

65,7

70,3

76,7

81,3


8.9. Виробництво сільськогосподарської продукції на одну особу

(кг)

1990

1995

2000

2001

2002

2003

2004

2005

2006

Продукція сільського господарства, грн. *1

2603

1332

1162

1160

1106

1078

1222

1295

1337

Продукція

Рослинництва, грн.*1

1286

716

660

613

493

467

529

527

532

Зернові культури

787

575

434

583

460

278

507

490

517

Соняшник

17

14

15

5

6

10

13

11

16

Картопля

100

127

102

94

63

61

85

67

76

Овочі

169

86

76

73

66

55

53

54

68

Плоди та ягоди

198

34

55

16

15

53

13

25

18

Виноград

125

44

72

35

38

70

35

49

25

Продукція

Тваринництва, грн. *1

1317

616

502

547

613

611

693

768

805

М’ясо (у забійній вазі)

79,8

35,5

28,0

27,5

33,9

39,4

42,9

48,5

51,0

Молоко

352,6

197,7

164,3

175,2

180,5

171,1

157,6

146,5

142,6

Яйця, шт.

442

210

182

204

242

229

230

246

258

_________________

*1 У порівнянних цінах 2005 р.

8.10. Кількість діючих господарюючих суб’єктів *1

у сільському господарстві

(на 1 липня)

2004

2005

2006

Кількість одиниць

У % до

Загаль-ної

Кількості

Кількість одиниць

У % до

Загаль-ної

Кількості

Кількість одиниць

У % до

Загаль-ної

Кількості

Всього

2030

100,0

1949

100,0

1813

100,0

Господарські товариства

244

12,0

252

12,9

274

15,1

Приватні підприємства

137

6,7

128

6,6

134

7,4

Виробничі кооперативи

144

7,1

136

7,0

109

6,0

Фермерські господарства

1390

68,5

1330

68,2

1180

65,1

Державні господарства

33

1,6

32

1,6

29

1,6

Підприємства інших форм господарювання

82

4,1

71

3,7

87

4,8

___________________

*1 Юридичні особи за основним видом діяльності.

8.11. Розподіл сільськогосподарських підприємств

За розміром сільськогосподарських угідь у 2006 р. *1

(на 1 липня)

Всього

Відсотків до загальної

Кількості

Площа

Сільськогосподарських угідь, тис. га

Відсотків до загальної площі сільськогосподарських угідь підприємств

Підприємства, що мали

Сільськогосподарські угіддя

1664

91,8

835539,0

100

У тому числі, га

До 50

967

53,4

24521,3

2,9

51-100

108

6,0

7668,1

0,9

101-500

241

13,3

61275,1

7,3

501-1000

104

5,7

75422,6

9,0

1001-1500

71

3,9

85799,6

10,3

1501-2000

45

2,5

78472,8

9,4

2001-2500

35

1,9

77776,6

9,3

2501-3000

15

0,8

41144,7

4,9

3001-4000

36

2,0

123788,3

14,8

4001-5000

16

0,9

70192,9

8,4

5001-8000

17

0,9

95641,0

11,5

8001-10000

4

0,2

35547,0

4,3

Більше 10000

5

0,3

58289,0

7,0

Підприємства, що не мали

Сільськогосподарські угіддя

149

8,2

Х

Х

*1 Включаючи фермерські господарства.

8.12. Парк тракторів та зернозбиральних комбайнів

У сільськогосподарських підприємствах

(на кінець року; шт.)

Трактори

Зернозбиральні комбайни

1991

26280

3767

1994

24706

3337

1996

21202

3043

1998

18336

2728

1999

16622

2526

2000

15425

2280

2001

14112

2139

2002

12529

1898

2003

11244

1760

2004

9789

1577

2005

8961

1414

2006

8140

1260


8.13. Кількість діючих сільськогосподарських підприємств

За організаційно-правовими формами господарювання

За регіонами

(на 1 липня 2006 р.; одиниць)

Всього

У тому числі

Госпо-дарські товари-ства

При-ватні підпри-ємства

Вироб-ничі

Коопе-ративи

Підприємства інших форм господарювання

Фермер-ські господарства

Дер-жавні

Підприємства

Автономна

Республіка Крим

1813

274

134

109

87

1180

29

Сімферополь

40

22

4

1

13

Алушта

10

2

3

5

Армянськ

3

2

1

Джанкой

7

2

2

3

Євпаторія

4

2

2

Керч

4

3

1

Красноперекопськ

2

1

1

Саки

2

2

Севастополь

40

14

5

1

3

15

2

Судак

5

2

3

Феодосія

20

8

1

2

8

1

Ялта

15

7

3

1

2

2

Бахчисарайський

41

23

5

6

5

2

Білогірський

45

10

11

3

3

15

3

Джанкойський

133

17

3

14

5

92

2

Кіровський

36

12

2

1

4

17

Красногвардійський

281

26

14

22

9

209

1

Красноперекопський

76

11

5

2

58

Ленінський

91

4

22

9

2

53

1

Нижньогірський

106

11

4

8

4

79

Первомайський

153

22

10

15

4

101

1

Роздольненський

100

4

7

7

2

80

Сакський

272

16

8

9

9

228

2

Сімферопольський

158

36

12

8

4

95

3

Совєтський

138

13

4

5

4

112

Чорноморський

31

5

10

3

2

10

1