Сегодня: 26 | 04 | 2024

Статистичний збірник «Споживання основних продуктів харчування населенням Криму» за 2001 рік

Темпи росту (зниження) рівня споживання

Основних продуктів харчування

(у відсотках до попереднього року)

1990

1995

1996

1998

1999

2000

2001

М'ясо та м'ясопродукти вкл. субпродукти

І жир - сирець

96.1

91,0

97,5

90,6

98,5

102,2

96,5

Молоко та молочні продукти

97.4

98,7

96,6

104,5

96,3

95,1

105,7

Яйця (штук)

100.0

91,6

95,7

100,8

128,0

102,5

112,8

Картопля

104.9

101,1

88,1

117,7

88,6

104,6

106,3

Овочі та баштанні

Продовольчі

Культури

103.3

110,3

85,0

109,0

107,4

94,9

103,1

Хлібні продукти (крупи, бобові, борошно; хліб та макаронні вироби у перерахунку на борошно)

103.7

99,3

99,6

102,9

94,0

101,3

104,0

Плоди, ягоди та виноград (без переробки на вино)

...

84,1

126,3

95,7

49,8

148,3

67,7

Цукор

108.8

96,7

107,5

101,8

118,8

111,9

103,5

Олія

92.1

97,6

106,2

101,2

114,0

103,1

109,9

Риба та рибні продукти

104.4

102,5

122,0

121,4

123,5

126,2

131,1

Динаміка споживання основних продуктів харчування

(на одну особу за рік, кг)

Продовження

Баланси основних

Сільськогосподарських продуктів по

КатегоріяХ господарств у 2001 році

У цьому розділі подані баланси сільськогосподарської продукції по двох основних групах її виробників: Сільськогосподарських підприємствах, включаючи селянські (фермерські) господарства, та господарствах населення (домогосподарствах).

В балансах основних продуктів по сільськогосподарських підприємствах та домогосподарствах наведені дані про запаси, виробництво, витрати на корм і на посів, продаж заготівельним організаціям (включаючи споживкооперацію та прямі зв’язки), втрати при зберіганні в цих господарствах, та інші витрати (бартер, міжгосподарський обмін і т. ін.).

При визначенні загального обсягу надходжень у фонд споживання населення включені надходження від торговельних організацій для продажу населенню і для промислової переробки на харчові цілі. В обсягах покупок в торговельній мережі врахована зміна залишків в роздрібній торговельній мережі (зростання – зменшує, зниження – збільшує їх).

У показники балансів по Автономній Республіці Крим включені дані по м. Севастополю.

Баланс продуктів тваринництва

У сільськогосподарських підприємствах

За 2001 рік

(тис. тонн)

М'ясо та м'ясопродукти

Молоко та молочні продукти

Яйця

(млн. штук)

Надходження

Запаси в господарствах на початок року

0,1

0,6

1,1

Виробництво за рік

12,6

99,2

249,8

Інші надходження

0,0

1,8

4,3

Використання

Витрачено на корм і інкубацію

0,0

23,6

19,1

Продано заготівельним організаціям

0,6

33,9

4,5

Продано на ринках, вкл.

Вивіз за межі Криму

4,8

16,8

167,5

Видано в рахунок оплати праці

5,6

9,1

9,7

Інші витрати

1,6

17,9

51,7

Втрати при зберіганні

0,0

-

1,1

Запаси на кінець року

0,1

0,3

1,6

Баланс продуктів тваринництва

У господарствах населення

За 2001 рік

(тис. тонн)

М'ясо та м'ясопродукти

Молоко та молочні продукти

Яйця

(млн. штук)

Надходження

Запаси на початок року

1,7

0,3

1,7

Виробництво за рік

53,9

325,2

245,0

Куплено у торговельній мережі

6,6

89,3

52,8

Одержано в рахунок оплати праці

5,6

9,1

9,7

Куплено на ринках Криму (вкл. завезену продукцію)

14,5

87,6

173,8

Інші надходження

2,9

21,2

2,0

Використання

Витрачено на корм і інкубацію

0,0

29,4

3,8

Продано с. г. підприємствам за договорами

-

1,8

-

Продано заготівельним організаціям

0,2

50,2

0,3

Продано на ринках (вкл. вивіз за межі Криму)

9,7

70,8

24,0

Інші витрати

7,6

24,8

8,1

Втрати при зберіганні

-

-

0,0

Запаси на кінець року

1,7

0,3

1,7

Витрачено на споживання

66,0

355,4

447,1

Баланс хлібних продуктів

у сільськогосподарських підприємствах

За 2001 рік

(тис. тонн)

У тому числі

Хлібні продукти

Зернові та зернобобові культури

Продукти переробки зерна *)

Надходження

Запаси в господарствах на початок року

165,4

158,0

7,4

Виробництво за рік

1446,4

1306,0

140,4

Використання

Витрачено на посів

185,2

185,2

-

Витрачено на корм худобі та птиці

150,0

63,1

-

Передано для переробки

202,9

202,9

86,9

- на борошно, крупи

153,1

153,1

X

- на комбікорми

49,8

49,8

X

Продано заготівельним організаціям

34,5

34,5

-

Продано на ринках, вкл.

Вивіз за межі Криму

140,7

126,1

14,6

Видано в рахунок оплати праці

226,6

226,6

-

Інші витрати

441,1

404,9

36,2

Втрати при зберіганні

2,5

2,4

0,1

Запаси на кінець року

228,3

218,3

10,0

*) Борошно, крупи, висівки і т. ін., без врахування комбікормів

Баланс хлібних продуктів

У господарствах населення

за 2001 рік

(тис. тонн)

У тому числі

Хлібні продукти

Зернові та зернобобові культури

Продукти переробки зерна *)

Надходження

Запаси на початок року

169,2

142,3

26,9

Виробництво за рік

272,4

106,8

165,6

Куплено у торовельній мережі

66,7

-

66,7

Одержано в рахунок оплати праці

226,6

226,6

-

Куплено на ринках (вкл. завезену продукцію)

151,7

137,0

14,7

Інші надходження (вкл. бартер)

103,9

-

103,9

Використання

Витрачено на посів

25,5

25,5

-

Витрачено на корм худобі та птиці

262,1

208,3

53,8

Передано на переробку

174,3

174,3

-

Продано заготівельним організаціям

4,3

4,2

0,1

Продано на ринках (вкл. вивіз за межі Криму)

10,9

10,9

-

Інші витрати

10,3

10,3

-

Втрати при зберіганні

8,7

0,0

8,7

Запаси на кінець року

207,8

178,3

29,5

Витрачено на споживання

286,6

0,9

285,7

*) Борошно, крупи, висівки і т. ін., без врахування комбікормів

Баланс продуктів рослинництва

У сільськогосподарських підприємствах

За 2001 рік

(тис. тонн)

Картопля

Овочі та баштанні продовольчі

Культури

Плоди, ягоди

та виноград

Надходження

Запаси в господарствах на початок року

1,8

12,5

15,3

Виробництво за рік

3,5

58,9

100,8

Використання

Витрачено на посів

0,9

0,7

-

Витрачено на корм худобі та птиці

0,6

8,5

1,5

Передано на виготовлення вина в підприємстві

-

-

39,4

Продано заготівельним організаціям

0,2

3,7

34,8

Продано на ринках, вкл.

Вивіз за межі Криму

0,7

18,7

18,9

Видано в рахунок оплати праці

0,7

9,9

9,4

Інші витрати

0,3

16,0

6,7

Втрати при зберіганні

0,2

2,2

1,1

Запаси на кінець року

1,7

11,7

4,3

Баланс продуктів рослинництва

У господарствах населення

За 2001 рік

(тис. тонн)

Картопля

Овочі та продовольчі

Культури

Плоди, ягоди

та виноград

Надходження

Запаси на початок року

91,6

5,9

22,5

Виробництво за рік

223,8

121,7

22,3

Куплено у торговельній мережі

4,0

11,8

10,1

Одержано в рахунок оплати праці

0,7

9,9

9,4

Куплено на ринках Криму (вкл. завезену продукцію)

36,9

50,8

31,5

Інші надходження

12,4

39,3

-

Використання

Витрачено на посів

52,6

2,0

-

Витрачено на корм худобі та птиці

19,8

4,0

0,7

Використано на виготовлення власного вина

-

-

6,4

Продано заготівельним організаціям

0,4

1,0

0,3

Продано на ринках (вкл. вивіз за межі Криму)

11,2

32,1

6,1

Інші витрати

3,2

2,1

7,7

Втрати при зберіганні

1,1

2,0

0,1

Запаси на кінець року

81,6

10,8

9,2

Витрачено на споживання

199,5

185,4

65,3