|
|
Статистичний збірник «Споживання основних продуктів харчування населенням Криму» за 2001 рік
Страница 2 из 2
Темпи росту (зниження) рівня споживання
Основних продуктів харчування
(у відсотках до попереднього року)
|
1990
|
1995
|
1996
|
1998
|
1999
|
2000
|
2001
|
М'ясо та м'ясопродукти вкл. субпродукти
І жир - сирець
|
96.1
|
91,0
|
97,5
|
90,6
|
98,5
|
102,2
|
96,5
|
Молоко та молочні продукти
|
97.4
|
98,7
|
96,6
|
104,5
|
96,3
|
95,1
|
105,7
|
Яйця (штук)
|
100.0
|
91,6
|
95,7
|
100,8
|
128,0
|
102,5
|
112,8
|
Картопля
|
104.9
|
101,1
|
88,1
|
117,7
|
88,6
|
104,6
|
106,3
|
Овочі та баштанні
Продовольчі
Культури
|
103.3
|
110,3
|
85,0
|
109,0
|
107,4
|
94,9
|
103,1
|
Хлібні продукти (крупи, бобові, борошно; хліб та макаронні вироби у перерахунку на борошно)
|
103.7
|
99,3
|
99,6
|
102,9
|
94,0
|
101,3
|
104,0
|
Плоди, ягоди та виноград (без переробки на вино)
|
...
|
84,1
|
126,3
|
95,7
|
49,8
|
148,3
|
67,7
|
Цукор
|
108.8
|
96,7
|
107,5
|
101,8
|
118,8
|
111,9
|
103,5
|
Олія
|
92.1
|
97,6
|
106,2
|
101,2
|
114,0
|
103,1
|
109,9
|
Риба та рибні продукти
|
104.4
|
102,5
|
122,0
|
121,4
|
123,5
|
126,2
|
131,1
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Динаміка споживання основних продуктів харчування
(на одну особу за рік, кг)
Продовження
Баланси основних
Сільськогосподарських продуктів по
КатегоріяХ господарств у 2001 році
У цьому розділі подані баланси сільськогосподарської продукції по двох основних групах її виробників: Сільськогосподарських підприємствах, включаючи селянські (фермерські) господарства, та господарствах населення (домогосподарствах).
В балансах основних продуктів по сільськогосподарських підприємствах та домогосподарствах наведені дані про запаси, виробництво, витрати на корм і на посів, продаж заготівельним організаціям (включаючи споживкооперацію та прямі зв’язки), втрати при зберіганні в цих господарствах, та інші витрати (бартер, міжгосподарський обмін і т. ін.).
При визначенні загального обсягу надходжень у фонд споживання населення включені надходження від торговельних організацій для продажу населенню і для промислової переробки на харчові цілі. В обсягах покупок в торговельній мережі врахована зміна залишків в роздрібній торговельній мережі (зростання – зменшує, зниження – збільшує їх).
У показники балансів по Автономній Республіці Крим включені дані по м. Севастополю.
Баланс продуктів тваринництва
У сільськогосподарських підприємствах
За 2001 рік
(тис. тонн)
|
М'ясо та м'ясопродукти
|
Молоко та молочні продукти
|
Яйця
(млн. штук)
|
Надходження
|
Запаси в господарствах на початок року
|
0,1
|
0,6
|
1,1
|
Виробництво за рік
|
12,6
|
99,2
|
249,8
|
Інші надходження
|
0,0
|
1,8
|
4,3
|
Використання
|
Витрачено на корм і інкубацію
|
0,0
|
23,6
|
19,1
|
Продано заготівельним організаціям
|
0,6
|
33,9
|
4,5
|
Продано на ринках, вкл.
|
|
|
|
Вивіз за межі Криму
|
4,8
|
16,8
|
167,5
|
Видано в рахунок оплати праці
|
5,6
|
9,1
|
9,7
|
Інші витрати
|
1,6
|
17,9
|
51,7
|
Втрати при зберіганні
|
0,0
|
-
|
1,1
|
Запаси на кінець року
|
0,1
|
0,3
|
1,6
|
|
|
|
|
Баланс продуктів тваринництва
У господарствах населення
За 2001 рік
(тис. тонн)
|
М'ясо та м'ясопродукти
|
Молоко та молочні продукти
|
Яйця
(млн. штук)
|
Надходження
|
Запаси на початок року
|
1,7
|
0,3
|
1,7
|
Виробництво за рік
|
53,9
|
325,2
|
245,0
|
Куплено у торговельній мережі
|
6,6
|
89,3
|
52,8
|
Одержано в рахунок оплати праці
|
5,6
|
9,1
|
9,7
|
Куплено на ринках Криму (вкл. завезену продукцію)
|
14,5
|
87,6
|
173,8
|
Інші надходження
|
2,9
|
21,2
|
2,0
|
Використання
|
Витрачено на корм і інкубацію
|
0,0
|
29,4
|
3,8
|
Продано с. г. підприємствам за договорами
|
-
|
1,8
|
-
|
Продано заготівельним організаціям
|
0,2
|
50,2
|
0,3
|
Продано на ринках (вкл. вивіз за межі Криму)
|
9,7
|
70,8
|
24,0
|
Інші витрати
|
7,6
|
24,8
|
8,1
|
Втрати при зберіганні
|
-
|
-
|
0,0
|
Запаси на кінець року
|
1,7
|
0,3
|
1,7
|
Витрачено на споживання
|
66,0
|
355,4
|
447,1
|
|
|
|
|
Баланс хлібних продуктів
у сільськогосподарських підприємствах
За 2001 рік
(тис. тонн)
|
|
У тому числі
|
|
Хлібні продукти
|
Зернові та зернобобові культури
|
Продукти переробки зерна *)
|
Надходження
|
Запаси в господарствах на початок року
|
165,4
|
158,0
|
7,4
|
Виробництво за рік
|
1446,4
|
1306,0
|
140,4
|
Використання
|
Витрачено на посів
|
185,2
|
185,2
|
-
|
Витрачено на корм худобі та птиці
|
150,0
|
63,1
|
-
|
Передано для переробки
|
202,9
|
202,9
|
86,9
|
- на борошно, крупи
|
153,1
|
153,1
|
X
|
- на комбікорми
|
49,8
|
49,8
|
X
|
Продано заготівельним організаціям
|
34,5
|
34,5
|
-
|
Продано на ринках, вкл.
|
|
|
|
Вивіз за межі Криму
|
140,7
|
126,1
|
14,6
|
Видано в рахунок оплати праці
|
226,6
|
226,6
|
-
|
Інші витрати
|
441,1
|
404,9
|
36,2
|
Втрати при зберіганні
|
2,5
|
2,4
|
0,1
|
Запаси на кінець року
|
228,3
|
218,3
|
10,0
|
|
|
|
|
*) Борошно, крупи, висівки і т. ін., без врахування комбікормів
Баланс хлібних продуктів
У господарствах населення
за 2001 рік
(тис. тонн)
|
|
У тому числі
|
|
Хлібні продукти
|
Зернові та зернобобові культури
|
Продукти переробки зерна *)
|
Надходження
|
Запаси на початок року
|
169,2
|
142,3
|
26,9
|
Виробництво за рік
|
272,4
|
106,8
|
165,6
|
Куплено у торовельній мережі
|
66,7
|
-
|
66,7
|
Одержано в рахунок оплати праці
|
226,6
|
226,6
|
-
|
Куплено на ринках (вкл. завезену продукцію)
|
151,7
|
137,0
|
14,7
|
Інші надходження (вкл. бартер)
|
103,9
|
-
|
103,9
|
Використання
|
Витрачено на посів
|
25,5
|
25,5
|
-
|
Витрачено на корм худобі та птиці
|
262,1
|
208,3
|
53,8
|
Передано на переробку
|
174,3
|
174,3
|
-
|
Продано заготівельним організаціям
|
4,3
|
4,2
|
0,1
|
Продано на ринках (вкл. вивіз за межі Криму)
|
10,9
|
10,9
|
-
|
Інші витрати
|
10,3
|
10,3
|
-
|
Втрати при зберіганні
|
8,7
|
0,0
|
8,7
|
Запаси на кінець року
|
207,8
|
178,3
|
29,5
|
Витрачено на споживання
|
286,6
|
0,9
|
285,7
|
|
|
|
|
*) Борошно, крупи, висівки і т. ін., без врахування комбікормів
Баланс продуктів рослинництва
У сільськогосподарських підприємствах
За 2001 рік
(тис. тонн)
|
Картопля
|
Овочі та баштанні продовольчі
Культури
|
Плоди, ягоди
та виноград
|
Надходження
|
Запаси в господарствах на початок року
|
1,8
|
12,5
|
15,3
|
Виробництво за рік
|
3,5
|
58,9
|
100,8
|
Використання
|
Витрачено на посів
|
0,9
|
0,7
|
-
|
Витрачено на корм худобі та птиці
|
0,6
|
8,5
|
1,5
|
Передано на виготовлення вина в підприємстві
|
-
|
-
|
39,4
|
Продано заготівельним організаціям
|
0,2
|
3,7
|
34,8
|
Продано на ринках, вкл.
|
|
|
|
Вивіз за межі Криму
|
0,7
|
18,7
|
18,9
|
Видано в рахунок оплати праці
|
0,7
|
9,9
|
9,4
|
Інші витрати
|
0,3
|
16,0
|
6,7
|
Втрати при зберіганні
|
0,2
|
2,2
|
1,1
|
Запаси на кінець року
|
1,7
|
11,7
|
4,3
|
Баланс продуктів рослинництва
У господарствах населення
За 2001 рік
(тис. тонн)
|
Картопля
|
Овочі та продовольчі
Культури
|
Плоди, ягоди
та виноград
|
Надходження
|
Запаси на початок року
|
91,6
|
5,9
|
22,5
|
Виробництво за рік
|
223,8
|
121,7
|
22,3
|
Куплено у торговельній мережі
|
4,0
|
11,8
|
10,1
|
Одержано в рахунок оплати праці
|
0,7
|
9,9
|
9,4
|
Куплено на ринках Криму (вкл. завезену продукцію)
|
36,9
|
50,8
|
31,5
|
Інші надходження
|
12,4
|
39,3
|
-
|
Використання
|
Витрачено на посів
|
52,6
|
2,0
|
-
|
Витрачено на корм худобі та птиці
|
19,8
|
4,0
|
0,7
|
Використано на виготовлення власного вина
|
-
|
-
|
6,4
|
Продано заготівельним організаціям
|
0,4
|
1,0
|
0,3
|
Продано на ринках (вкл. вивіз за межі Криму)
|
11,2
|
32,1
|
6,1
|
Інші витрати
|
3,2
|
2,1
|
7,7
|
Втрати при зберіганні
|
1,1
|
2,0
|
0,1
|
Запаси на кінець року
|
81,6
|
10,8
|
9,2
|
Витрачено на споживання
|
199,5
|
185,4
|
65,3
|
|
|
|
|
|
|
|