Сегодня: 03 | 05 | 2024

Статистичний збірник «Сільське господарство Криму» за 2007р (частина 2)

< >5.3. Баланс зернових та зернобобових культур

< >< >У сільськогосподарських підприємствах у 2007 році

(тис. т)

Надходження

Запаси на початок року

203,3

Вироблено за рік

957,8

Куплено та інші надходження

0,0

Використання

Витрачено на посів

98,4

Витрачено на корм

63,9

Передано на переробку

– на борошно, крупи та інші продукти переробки

122,3

– на комбікорми

52,4

Продано переробним та закупівельним організаціям

56,1

Продано на ринках

102,1

Видано в рахунок оплати праці

27,6

Видано за оренду паїв

41,1

Реалізовано за іншими напрямками та інші витрати

397,2

Втрати при зберіганні

2,9

Запаси на кінець року

197,1

< >< >5.4. Баланс продуктів переробки зерна1 в сільськогосподарських підприємствах у 2007 році

(тис. т)

Надходження

Запаси на початок року

9,5

Вироблено за рік

116,2

Використання

Витрачено на корм

69,3

Видано в рахунок оплати праці та за оренду паїв

44,9

Реалізовано за іншими напрямками та інші витрати

0,9

Втрати при зберіганні

0,7

Запаси на кінець року

9,9

1 Борошно, крупи, висівки і ін., без врахування комбікормів

< >< >5.5. Баланс зернових і зернобобових культур (вкл. продукти переробки < > зерна у перерахунку на зерно) в господарствах населення у 2007 році

(тис. т)

Надходження

Запаси на початок року

189,0

Вироблено

270,4

Одержано в рахунок оплати праці

72,5

Одержано за оренду паїв

41,1

Куплено в торгівельній мережі

96,4

Куплено на ринках

120,7

Інші покупки та надходження

139,1

Використання

Витрачено на посів

40,2

Витрачено на корм

289,8

Продано закупівельним організаціям

33,4

Продано на ринках

5,3

Інша реалізація та витрати

14,9

Втрати при зберіганні

4,4

Запаси на кінець року

181,2

Витрачено на споживання

360,0

Додатково: фонд споживання1

274,0

1 Крупи, бобові, борошно; хліб, макаронні вироби тощо у перерахунку на борошно

< >< >5.6. Баланс продуктів рослинництва у сільськогосподарських

< >Підприємствах у 2007 році

(тис. т)

Картопля

Овочі та баштанні продовольчі культури

Плоди, ягоди

Та виноград

Надходження

Запаси на початок року

2,1

7,0

6,1

Вироблено

3,9

35,9

X

Плодів та ягід

X

X

30,2

Винограду

X

X

114,1

Інші покупки та надходження

0,1

0,0

3,7

Використання

Витрачено на посів (посадку)

1,7

0,4

Х

Витрачено на корм

0,2

3,1

0,2

Передано на виготовлення вина в підприємстві

Х

Х

85,4

Продано переробним та закупівельним організаціям

0,0

2,0

4,2

Продано на ринках

0,7

18,8

19,7

Видано в рахунок оплати праці

0,6

0,6

0,4

Видано за оренду паїв

0,0

0,7

0,1

Реалізовано за іншими напрямками та інші витрати

0,8

10,0

35,6

Втрати при зберіганні

0,2

1,8

0,9

Запаси на кінець року

1,9

6,0

7,6

< >< >5.7. Баланс продуктів рослинництва в господарствах населення

< >У 2007 році

(тис. т)

Картопля

Овочі та баштанні продовольчі культури

Плоди, ягоди

Та виноград

Надходження

Запаси на початок року

96,0

13,1

4,8

Вироблено

183,0

181,8

Х

Плодів та ягід

Х

Х

24,8

Винограду

Х

Х

4,5

Куплено у торгівельній мережі

6,9

49,2

34,4

Одержано в рахунок оплати праці

0,6

0,6

0,4

Одержано за оренду паїв

0,2

0,1

Куплено на ринках

61,9

72,0

41,9

Інші покупки та надходження

37,5

18,7

15,7

Використання

Втрачено на посів (посадку)

52,4

5,3

Х

Витрачено на корм

29,8

14,1

0,8

Продано переробним та закупівельним організаціям

0,0

0,0

0,0

Використано на виготовлення вина

Х

Х

9,6

Продано на ринках

7,3

35,7

7,4

Інша реалізація та витрати

0,0

22,4

2,0

Втрати при зберіганні

6,3

3,4

0,2

Запаси на кінець року

100,2

19,2

8,3

Витрачено на споживання

189,9

235,5

98,3


< >< >5.8. Споживання основних продуктів харчування населенням Криму

(на одну особу за рік; кг)

1995

2000

2003

2004

2005

2006

2007

М’ясо та м’ясні продукти (вкл. субпродукти та жир-сирець)

36,4

28,9

32,0

38,0

39,4

42,3

50,4

Молоко та молочні продукти

172,3

141,6

159,3

159,9

161,4

179,5

189,5

Яйця, шт.

164

167

210

214

234

250

264

Хлібні продукти

113,9

116,2

117,7

118,1

117,7

114,4

116,4

Картопля

82,2

79,0

70,5

78,1

77,9

78,1

80,7

Овочі та баштанні продовольчі культури

77,3

75,8

75,6

76,2

84,8

90,9

100,1

Плоди, ягоди та виноград

39,2

40,7

32,7

27,8

33,7

32,7

41,8

Риба та рибні продукти

4,1

10,8

13,2

13,3

15,3

15,2

16,7

Цукор

26,6

37,4

35,6

36,3

36,7

37,0

37,0

Олія

8,2

10,3

12,0

13,5

14,0

14,1

14,7

< >< >5.9. Темпи росту (зниження) рівня споживання

< >< >Основних продуктів харчування

( у відсотках до попереднього року)

1996

2000

2003

2004

2005

2006

2007

М’ясо та м’ясні продукти (вкл. субпродукти та жир-сирець)

97,5

103,2

109,2

118,8

103,7

107,4

119,1

Молоко та молочні продукти

96,7

95,7

100,5

100,4

100,9

111,2

105,6

Яйця, шт.

95,7

103,1

95,9

101,9

109,3

106,8

105,6

Хлібні продукти (хліб та макаронні вироби у перерахунку на борошно; крупи, борошно, бобові)

99,7

101,8

97,1

100,3

99,7

97,2

101,7

Картопля

88,2

104,3

100,0

110,8

99,7

100,3

103,3

Овочі та баштанні продовольчі культури

85,1

100,9

94,5

100,8

111,3

107,2

110,1

Плоди, ягоди та виноград (без переробки на вино)

126,5

66,3

116,8

85,0

121,2

97,0

127,8

Риба та рибні продукти

122,0

128,7

100,0

100,8

115,0

99,3

109,9

Цукор

107,1

112,3

104,4

102,0

101,1

100,8

100,0

Олія

104,9

104,0

105,3

112,5

103,7

100,7

104,3

< >< >ФЕРМЕРСЬКІ ГОСПОДАРСТВА АР КРИМ

< >< >< >У розділі наведені дані про діяльність фермерських господарств Криму: кількість, площу землі в користуванні, поголів’я худоби, обсяги сільськогосподарського виробництва та їх частку в сільському господарстві Криму.

Фермерське господарство – форма підприємницької діяльності громадян із створенням юридичної особи, які виявили бажання виробляти товарну сільськогосподарську продукцію, займатися її переробкою та реалізацією з метою отримання прибутку на земельних ділянках, наданих їм для ведення фермерського господарства.

< >< >6.1. Фермерські господарства Криму

(на кінець року)

1995

2000

2003

2005

2006

2007

Кількість фермерських господарств, одиниць

1218

1535

2024

2017

1977

1925

Площа землі в користуванні, тис. га

у т. ч. сільськогосподарських угідь

17,8

48,8

112,1

126,6

126,2

137,2

з них ріллі

13,3

43,4

101,2

118,9

120,2

130,6

< >6.2. Розподіл фермерських господарств за розміром

< >Сільськогосподарських угідь у 2007 році

Всього

% до загальної кількості

Площа сільськогоспо-дарських угідь, га

% до загальної площі сільськогоспо-дарських угідь

Господарства, що мали сільськогосподарські угіддя

1541

80,0

137162

100,0

У т. ч. площею, га

До 1

8

0,4

6

0,0

1,1 – 3

62

3,2

149

0,1

3,1 – 5

141

7,3

560

0,4

5,1 – 10

217

11,3

1820

1,3

10,1 – 20

223

11,6

3343

2,4

20,1 – 50

599

31,1

22975

16,8

50,1 – 100

119

6,2

8458

6,2

100,1 – 500

120

6,2

27576

20,1

500,1 – 1000

23

1,2

15864

11,6

1000,1 – 1500

14

0,7

17174

12,5

1500,1 – 2000

6

0,3

10508

7,7

2000,1 – 2500

2

0,1

4314

3,1

2500,1 – 3000

4

0,2

11038

8,0

3000,1 – 4000

1

0,1

3011

2,2

Більше 4000

2

0,1

10366

7,6

Господарства, що не мали сільськогосподарських угідь

384

20,0

Х

Х


< >< >6.3. Валова продукція сільського господарства фермерських господарств

(у порівнянних цінах 2005р.; млн. грн.)

2006

2007

 

 

Валова продукція – всього

110,1

109,9

 

У тому числі

 

Рослинництво

100,1

97,6

 

Тваринництво

10,0

12,3

 

Питома вага продукції рослинництва і тваринництва

У вартості валової продукції, %

Валова продукція – всього

100,0

100,0

 

У тому числі

 

Рослинництво

90,9

88,8

 

Тваринництво

9,1

11,2

 

Відсотків до загального обсягу у Криму

Валова продукція – всього

3,5

3,1

 

У тому числі

 

Рослинництво

8,0

6,5

 

Тваринництво

0,5

0,6

 

 

< >< >< >< >< >6.4. Виробництво < >< >< >Основних сільськогосподарських культур

< >< > < >< >Фермерськими Господарствами

Посівна площа, га

Зібрана площа, га

Валовий збір, т

Урожайність

ц з 1 га

2006

2007

2006

2007

2006

2007

2006

2007

Загальна посівна

Площа

89013

102055

Х

Х

Х

Х

Х

Х

Зернові культури – всього

72903

86364

72515

83519

167132

169207

23,1

20,3

У тому числі

Пшениця озима

45097

56662

44861

55209

106797

113101

23,8

20,5

Ячмінь ярий

13786

14750

13761

14068

24602

20318

17,9

14,4

Кукурудза на зерно

161

38

161

31

200

68

12,4

22,0

Просо

260

194

241

44

260

44

10,8

9,9

Гречка

12

12

12

4

3,7

Рис

2511

3101

2489

3101

11321

12957

45,5

41,8

Соняшник

5586

3706

5252

3206

4689

1727

8,9

5,4

Картопля

231

262

252

294

2271

1568

90,2

53,3

Овочі

610

423

591

405

5813

4311

98,4

106,5

Продовольчі баштанні культури

103

98

98

96

417

931

42,5

97,0

Кукурудза на силос

І зелений корм

30

60

55

80

561

244

102

30,7


< >< >< >< >< >6.5. Поголів’я худоби та птиці < >< >< >У фермерських господарствах

(на кінець року; голів)

1995

2000

2005

2006

2007

Велика рогата худоба

810

1247

1473

1366

1394

у тому числі

корови

503

479

557

439

385

Свині

968

2058

6460

10930

10507

Вівці та кози

1421

776

3023

3749

3188

Птиця

8400

5118

9792

8025

9265

Питома вага у загальній чисельності поголів’я у Криму, %

Велика рогата худоба

0,2

0,4

0,8

0,7

0,7

у тому числі

корови

0,2

0,3

0,7

0,5

0,4

Свині

0,4

1,4

4,8

6,4

6,2

Вівці та кози

0,3

0,4

1,4

1,5

1,1

Птиця

0,1

0,1

0,1

0,1

0,1

< >< >< >< >6.6. Темпи зміни поголів’я Худоби у фермерських господарствах

< >

(1.01.1992=1)