|
|
Статистичний збірник «Сільське господарство Криму» за 2006р (частина 2)
Страница 1 из 2 Х
10,2
Винограду
Х
Х
1,6
Куплено у торгівельній мережі
5,4
37,2
30,5
Одержано в рахунок оплати праці
0,7
3,6
0,6
Одержано за оренду паїв
0,0
0,7
0,1
Куплено на ринках
61,0
71,8
32,9
Інші покупки та надходження
39,4
18,5
10,9
Використання
Втрачено на посів (посадку)
51,6
2,1
Х
Витрачено на корм
28,5
9,6
0,4
Продано переробним та закупівельним організаціям
0,2
0,0
0,1
Використано на виготовлення вина
Х
Х
4,8
Продано на ринках
7,3
21,0
9,1
Інша реалізіція та витрати
0,0
2,0
0,3
Втрати при зберіганні
6,0
2,3
0,1
Запаси на кінець року
96,0
13,1
4,8
Витрачено на споживання
184,2
214,5
77,2
< >5.8. Споживання основних продуктІв Харчування населенНям КрИмУ
(на однУ Особу за Рік; кг)
|
1995
|
2000
|
2002
|
2003
|
2004
|
2005
|
2006
|
М’ясо та м’ясні продукти (вкл. субпродукти та жир-сирець)
|
36,4
|
28,9
|
29,3
|
32,0
|
38,0
|
39,4
|
42,3
|
Молоко та молочні продукти
|
172,3
|
141,6
|
158,5
|
159,3
|
159,9
|
161,4
|
179,5
|
Яйця, шт.
|
164
|
167
|
219
|
210
|
214
|
234
|
250
|
Хлібні продукти
|
113,9
|
116,2
|
121,2
|
117,7
|
118,1
|
117,7
|
114,4
|
Картопля
|
82,2
|
79,0
|
70,5
|
70,5
|
78,1
|
77,9
|
78,1
|
Овочі та баштанні продовольчі культури
|
77,3
|
75,8
|
80,0
|
75,6
|
76,2
|
84,8
|
90,9
|
Плоди, ягоди та виноград
|
39,2
|
40,7
|
28,0
|
32,7
|
27,8
|
33,7
|
32,7
|
Риба та рибні продукти
|
4,1
|
10,8
|
13,2
|
13,2
|
13,3
|
15,3
|
15,2
|
Цукор
|
26,6
|
37,4
|
34,1
|
35,6
|
36,3
|
36,7
|
37,0
|
Олія
|
8,2
|
10,3
|
11,4
|
12,0
|
13,5
|
14,0
|
14,1
|
|
|
|
|
|
|
|
|
< >5.9. Темпи росту (зниження) рівня споживання
< >Основних продуктів харчування
( у відсотках до попереднього року)
|
1996
|
2000
|
2002
|
2003
|
2004
|
2005
|
2006
|
М’ясо та м’ясні продукти (вкл. субпродукти та жир-сирець)
|
97,5
|
103,2
|
107,7
|
109,2
|
118,8
|
103,7
|
107,4
|
Молоко та молочні продукти
|
96,7
|
95,7
|
108,0
|
100,5
|
100,4
|
100,9
|
111,2
|
Яйця, шт.
|
95,7
|
103,1
|
118,4
|
95,9
|
101,9
|
109,3
|
106,8
|
Хлібні продукти (хліб та макаронні вироби у перерахунку на борошно; крупи, борошно, бобові)
|
99,7
|
101,8
|
102,5
|
97,1
|
100,3
|
99,7
|
97,2
|
Картопля
|
88,2
|
104,3
|
85,6
|
100,0
|
110,8
|
99,7
|
100,3
|
Овочі та баштанні продовольчі культури
|
85,1
|
100,9
|
104,6
|
94,5
|
100,8
|
111,3
|
107,2
|
Плоди, ягоди та виноград (без переробки на вино)
|
126,5
|
66,3
|
103,7
|
116,8
|
85,0
|
121,2
|
97,0
|
Риба та рибні продукти
|
122,0
|
128,7
|
95,0
|
100,0
|
100,8
|
115,0
|
99,3
|
Цукор
|
107,1
|
112,3
|
89,7
|
104,4
|
102,0
|
101,1
|
100,8
|
Олія
|
104,9
|
104,0
|
102,7
|
105,3
|
112,5
|
103,7
|
100,7
|
|
|
|
|
|
|
|
|
< >ФЕРМЕРСЬКІ ГОСПОДАРСТВА АР КРИМ
< >< >
У розділі наведені дані про діяльність фермерських господарств Криму: кількість, площу землі в користуванні, поголів’я худоби, обсяги сільськогосподарського виробництва та їх частку в сільському господарстві Криму.
Фермерське господарство – форма підприємницької діяльності громадян із створенням юридичної особи, які виявили бажання виробляти товарну сільськогосподарську продукцію, займатися її переробкою та реалізацією з метою отримання прибутку на земельних ділянках, наданих їм для ведення фермерського господарства.
< >6.1. Фермерські господарства Криму
(на кінець року)
|
1995
|
2000
|
2002
|
2003
|
2005
|
2006
|
Кількість фермерських господарств, одиниць
|
1218
|
1535
|
1986
|
2024
|
2017
|
1977
|
Площа землі в користуванні, тис. га
|
|
|
|
|
|
|
у т. ч. сільськогосподарських угідь
|
17,8
|
48,8
|
88,5
|
112,1
|
126,6
|
126,2
|
з них ріллі
|
13,3
|
43,4
|
83,5
|
101,2
|
118,9
|
120,2
|
|
|
|
|
|
|
|
< >6.2. Розподіл фермерських господарств за розміром
< >Сільськогосподарських угідь у 2006 році
|
Всього
|
% до загальної кількості
|
Площа сільськогоспо-дарських угідь, га
|
% до загальної площі сільськогоспо-дарських угідь
|
Господарства, що мали сільськогосподарські угіддя
|
1585
|
80,2
|
126185
|
100,0
|
У т. ч. площею, га
|
|
|
|
|
До 1
|
9
|
0,4
|
7
|
0,0
|
1,1 – 3
|
59
|
3,0
|
146
|
0,1
|
3,1 – 5
|
170
|
8,6
|
664
|
0,5
|
5,1 – 10
|
221
|
11,2
|
1861
|
1,5
|
10,1 – 20
|
227
|
11,5
|
3416
|
2,7
|
20,1 – 50
|
630
|
31,9
|
24185
|
19,2
|
50,1 – 100
|
107
|
5,4
|
7679
|
6,1
|
100,1 – 500
|
115
|
5,8
|
26728
|
21,2
|
500,1 – 1000
|
21
|
1,0
|
15738
|
12,5
|
1000,1 – 1500
|
15
|
0,7
|
18744
|
14,8
|
1500,1 – 2000
|
4
|
0,2
|
6489
|
5,1
|
2000,1 – 2500
|
1
|
0,1
|
2028
|
1,6
|
2500,1 – 3000
|
4
|
0,2
|
10925
|
8,7
|
3000,1 – 4000
|
1
|
0,1
|
3286
|
2,6
|
Більше 4000
|
1
|
0,1
|
4289
|
3,4
|
|
|
|
|
|
Господарства, що не мали сільськогосподарських угідь
|
392
|
19,8
|
Х
|
Х
|
|
|
|
|
|
< >6.3. Валова продукція сільського господарства фермерських господарств
(У порівнянних цінах 2005р.; млн. грн.)
|
2005
|
2006
|
|
|
|
Валова продукцІЯ – всЬого
|
92,6
|
110,1
|
|
У тому числі
|
|
|
|
Рослинництво
|
85,3
|
100,1
|
|
Тваринництво
|
7,3
|
10,0
|
|
|
|
|
|
Питома вага продукцІї рОслинництва І Тваринництва
У ВартОСті валовоЇ продукцІї, %
|
Валова продукцІЯ – всЬого
|
100,0
|
100,0
|
|
У тому числі
|
|
|
|
Рослинництво
|
92,1
|
90,9
|
|
Тваринництво
|
7,9
|
9,1
|
|
|
|
|
|
Відсотків До Загального обсягу У Криму
|
Валова продукцІЯ – всЬого
|
3,0
|
3,5
|
|
У тому числі
|
|
|
|
Рослинництво
|
6,8
|
8,0
|
|
Тваринництво
|
0,4
|
0,5
|
|
|
|
|
|
< >< >< >< >6.4. Виробництво < >< >< >ОсновнИх сІльсЬкоГосподарських культур
< >< >< > < >ФермерсЬкими Господарствами
|
Посівна площа, га
|
Зібрана площа, га
|
Валовий збір, т
|
Урожайність
ц з 1 га
|
2005
|
2006
|
2005
|
2006
|
2005
|
2006
|
2005
|
2006
|
Загальна посІВна
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Площа
|
89900
|
89013
|
Х
|
Х
|
Х
|
Х
|
Х
|
Х
|
ЗерновІ культури – всЬоГо
|
75977
|
72903
|
72335
|
72515
|
142197
|
167132
|
19,7
|
23,1
|
У тому числі
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Пшениця озима
|
50271
|
45097
|
49502
|
44861
|
103133
|
106797
|
20,8
|
23,8
|
Ячмінь ярий
|
12939
|
13786
|
10961
|
13761
|
12335
|
24602
|
11,3
|
17,9
|
Кукурудза на зерно
|
287
|
161
|
282
|
161
|
495
|
200
|
17,5
|
12,4
|
Просо
|
129
|
260
|
91
|
241
|
45
|
260
|
4,9
|
10,8
|
Гречка
|
2
|
12
|
6
|
12
|
3
|
4
|
3,9
|
3,7
|
Рис
|
3135
|
2511
|
3135
|
2489
|
11103
|
11321
|
35,4
|
45,5
|
Соняшник
|
4848
|
5586
|
4310
|
5252
|
2970
|
4689
|
6,9
|
8,9
|
Картопля
|
227
|
231
|
217
|
252
|
1536
|
2271
|
70,8
|
90,2
|
Овочі
|
418
|
610
|
402
|
591
|
2881
|
5813
|
71,6
|
98,4
|
Продовольчі баштанні
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Культури
|
54
|
103
|
51
|
98
|
246
|
417
|
47,9
|
42,5
|
Кукурудза на силос
|
|
|
|
|
|
|
|
|
І зелений корм
|
196
|
30
|
156
|
55
|
1483
|
561
|
95,3
|
102,0
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
< >< >< >< >6.5. ПоголІв’Я Худоби Та птицІ < >< >< >У фермерсЬких Господарствах
(на кІнецЬ Року; голІв)
|
1995
|
2000
|
2005
|
2006
|
Велика рогата худоба
|
810
|
1247
|
1473
|
1366
|
у тому числі
|
|
|
|
|
корови
|
503
|
479
|
557
|
439
|
Свині
|
968
|
2058
|
6460
|
10930
|
Вівці та кози
|
1421
|
776
|
3023
|
3749
|
Птиця
|
8400
|
5118
|
9792
|
8025
|
|
|
|
|
|
Питома вага У Загальній чисеЛьності поголІВ’я У КрИМу, %
|
Велика рогата худоба
|
0,2
|
0,4
|
0,8
|
0,7
|
у тому числі
|
|
|
|
|
корови
|
0,2
|
0,3
|
0,7
|
0,5
|
Свині
|
0,4
|
1,4
|
4,8
|
6,4
|
Вівці та кози
|
0,3
|
0,4
|
1,4
|
1,5
|
Птиця
|
0,1
|
0,1
|
0,1
|
0,1
|
|
|
|
|
|
< >< >< >6.6. ТемпИ змІни поголІв’я Худоби У фермерсЬких Господарствах
< >< >
(1.01.1992=1)
< >< >< >6.7. Виробництво основнИх видІв продукцІї Тваринництва
< >ФермерсЬкими господарствами
(т)
|
1995
|
2000
|
2005
|
2006
|
М’ясо
|
|
|
|
|
У живій вазі
|
322
|
138
|
274
|
533
|
У забійній вазі
|
190
|
95
|
193
|
378
|
Молоко
|
1744
|
1128
|
1780
|
1591
|
Яйця, тис. шт.
|
184
|
493
|
38
|
84
|
Вовна
|
13
|
1
|
12
|
9
|
Питома вага У Загальному Виробництві У КрИМу, %
|
М’ясо (у забійній вазі)
|
0,2
|
0,1
|
0,2
|
0,3
|
Молоко
|
0,3
|
0,3
|
0,5
|
0,5
|
Яйця
|
0,03
|
0,1
|
0,01
|
0,01
|
Вовна
|
0,6
|
0,2
|
2,0
|
1,2
|
|
|
|
|
|
< >6.8. Питома вАга фермерсЬких Господарств У Виробництві основнИх
< >СІльсЬкоГосподарських культур
(У % До Загального обСягу Виробництва
СІльсЬкоГосподарськими пІдприємствами)
|
1995
|
2000
|
2005
|
2006
|
|
|
|
|
|
Зернові культури
|
0,7
|
4,0
|
14,6
|
16,8
|
Соняшник на зерно
|
0,6
|
3,7
|
12,0
|
13,3
|
Картопля
|
3,6
|
26,0
|
46,8
|
47,8
|
Овочі
|
0,3
|
3,3
|
9,5
|
14,2
|
Виробництво м’яса
(у забійній вазі) – всього
|
1,1
|
0,8
|
0,3
|
0,5
|
У тому числі
|
|
|
|
|
Яловичина і телятина
|
0,3
|
0,2
|
0,9
|
1,0
|
Свинина
|
1,3
|
2,5
|
6,0
|
6,9
|
Баранина і козлятина
|
1,8
|
0,9
|
2,9
|
4,4
|
М’ясо птиці
|
0,1
|
0,4
|
0,0
|
0,0
|
Молоко
|
0,6
|
1,0
|
4,0
|
3,7
|
Яйця
|
0,0
|
0,2
|
0,0
|
0,0
|
Вовна
|
1,0
|
0,4
|
8,2
|
6,5
|
|
|
|
|
|
|
|
|