Сегодня: 23 | 04 | 2024

Курсовий проект „Організація рослинництва і перспективи його розвитку в ЗАТ „Племзавод „Агро - Регіон” Бориспільського району Київської області

Курсовий проект „Організація рослинництва і перспективи його розвитку в ЗАТ „Племзавод „Агро - Регіон” Бориспільського району Київської області

 

Кафедра організації агробізнесу

Курсовий проект

На тему:

„Організація рослинництва і перспективи його розвитку в ЗАТ „Племзавод „Агро - Регіон”

Бориспільського району Київської області

 

Зміст

Вступ……………………………

Розділ 1. Організація і сучасний стан розвитку галузі Рослинництва в ЗАТ „Племзавод „Агро-Регіон”....................

1.1 Природні та економічні умови підприємства..........................

1.2 Спеціалізація підприємства..................................................

1.3 Організація виробництва продукції рослинництва..............

1.4 Економічна ефективність виробництва продукції рослинництва..............................................................

Розділ 2. Планування розвитку галузі рослинництва.....

2.1 Обгрунтування виробничої програми з рослинництва..........

2.1.1 Планування використання земельних угідь..............

2.1.2. Планування врожайності сільськогосподарських культур......

2.1.3. Планування розміру посівних площ, виробництва продукції та її розподіл..............................................

2.2. Планування засобів виробництва...............................

2.3 Планування трудових ресурсів............................

2.4 Планування собівартості та реалізації продукції рослинництва……………

Розділ 3. Перспективи розвитку галузі рослинництва в

ЗАТ „Племзавод „Агро - Регіон”........................

Висновки.............................................................................

Список літератури.....................................................

Вступ

На кожному етапі розвитку суспільства виробництво сільськогосподарської продукції було і залишається первинною основою життя і в цьому розумінні основою будь-якого матеріального виробництва. Воно задовольняє постійно зростаючі потреби населення в продуктах харчування, а промисловість - у сировині для виробництва продовольчих і промислових товарів широкого вжитку.

Рослинництво є комплексною основною галуззю сільського господарства. Її продукція становить більше половини валового виробництва продукції сільськогосподарського виробництва. Вона є визначальною для у розвитку інших галузей, особливо тваринництва, оскільки кормова база останнього створюється переважно в цій галузі.

Саме тому важливо дослідити сучасний стан даної галузі, виявити слабкі сторони її діяльності. Завдяки плановим розрахункам, які мають передбачати введення комплексу заходів щодо покращення виробництва, запровадження інтенсивних технологій вирощування сільськогосподарських культур та вдосконалення організації виробничих та управлінських процесів підвищують економічну ефективність виробництва продукції рослинництва, збільшують валові збори основних культур. Це дозволяє розв’язати проблеми як суспільства вцілому, через забезпечення населення продуктами харчування та дозволює керівникам підприємства підвищувати заробітну плату робітників, так і приносить значні прибутки самому господарству.

Вирішення головних завдань залежить насамперед від того, як організоване виробництво. Тому метою курсового проекту є вивчення сучасного стану організації виробництва галузі рослинництва в умовах ринкової економіки та розроблення перспектив її розвитку.

Об”єктом дослідження є закрите акціонерне товариство „Племзавод „Агро - Регіон” села Чубинське Бориспільського району Київської області.

Джерелами дослідження є річні звіти, баланс господарства, звіти про фінансові результати підприємства за 2003 – 2005 роки.

Мета курсового проекту: навчитися добре володіти принципами організації і планування виробництва, вивчити досягнення науково-технічного прогресу, основні напрямки впровадження інтенсивних технологій вирощування культур, заходів щодо постійного підвищення урожайності. На основі аналізу розкрити резерви і показати реальні шляхи досягнень висолких темпів підвищення продуктивності праці, зниження матеріально-фінансових і трудових витрат на одиницю продукції і зростання рівня рентабельності для забезпечення самофінансування розміреного відтворення у заданих темпах на основі інтенсифікації та раціонального використання виробничого потенціалу пропорційного розвитку галузей.

Розділ 1. Організація і сучасний стан розвитку галузі рослинництва в ЗАТ „Племзавод „Агро - Регіон”

1.1. Природно-економічна характеристика підприємства.

Закрите акціонерне товариство „Племзавод „Агро - Регіон” знаходиться в с. Чубинське Бориспільського району Київської області.

Господарство знаходиться в зоні Лісостепу, яка характеризується помірним континентальним кліматом з достатнім зволоженням; в окремі роки бувають грунтові засухи, що негативно впливає на врожайність сільськогосподарських культур.

Середньорічна температура повітря складає +7о. Середньорічна кількість опадів досягає 500мм; сніговий покрив нестійкий. Вегетаційний період триває 185-210 днів.