Сегодня: 19 | 04 | 2024

Звіт Про проходження виробничої практики в Навчально-дослідному племінному птахівничному заводу ім. Фрунзе

Оформлюється акт звірки взаємних рахунків, де зазначаються всі необхідні реквізити для проведення розрахунків. Платіжне доручення в іноземній валюті №1. (Payment Order) від 18 серпня 2003 року. ВАТ “Державний експортно-імпортний банк України” м. Сімферополь

4. Відмітка в контракті про оплату

5. Повідомлення голландської сторони про точну дату поставки партії, номер рейсу

6. Оформлення договору з брокерською конторою про розмитнення птиці

Так, НД ППЗ ім. Фрунзе НАУ уклало договір з брокерською конторою “Кумір – Брок” від 13 серпня 2003 року стосовно надання послуг по декларації товарів митними брокерами цієї фірми. Тарифи на виконання робіт митними брокерами фірми “Кумір – Брок” додаються до звіту.

7. Оформлення дозволу на ввіз племінної продукції на територію України Державним Департаментом Ветеринарної Медицини України (додається до звіту)

8. З партією поставки добових курчат передаються такі документи:

А) товаро-транспортна накладна (Air Waybill)

Б) інвойс (Invoice)

В) сертифікат походження (Certificate of origin)

Г) справка про щеплення (Vaccination programme)

Д) племіннне свідоцтво (Pedigree certificate)

9. Ветеринарний огляд проходить на митниці, після чого видається Ветеринарний Сертифікат

Порядок проведення ветеринарного контролю

Виходячи з розподілу функцій між прикордонними та внутрішніми підрозділами служби Держветконтролю, порядок проведення контролю такий:

1. Прикордонні служби ветеринарного контролю перевіряють наявність усіх необхідних для ввезення документів (ветеринарного сертифіката, свідоцтва підприємства-виробника, дозволу на транзит, контракту, ін.) та проводять контроль транспортних засобів, після чого дають згоду на переміщення продукції під митним контролем до отримувача, про що робиться запис у журналі реєстрації поставки та проставляється печатка на товаросупровідних документах.

У випадку якщо є підстави вважати, що вантаж переміщується з порушенням ветеринарних вимог, служби Держветконтролю мають право на догляд, а при необхідності проводять необхідні дослідження продукції. Результати такого дослідження можуть бути підставою для повернення (заборони ввезення) підконтрольних товарів за кордон або їх знищення.

2. Внутрішні інспекції ветконтролю після надходження вантажу на підставі супровідних документів доглядають вантажі, проводять їх експертизу (аналізи), після чого дають дозвіл на використання імпортованої продукції на території України та оформлення митницею декларації.

Контроль продукції, що переміщується фізичними особами (громадянами) у неторговому обороті, здійснюють прикордонні інспекції, які і дають дозволи на її переміщення.

10. Розмитнення племінної продукції

Держмитслужбою опрацьовано проект розпорядження Кабінету Міністрів України щодо здійснення митного оформлення племінних курчат прабатьківських і батьківських стад кросу Хайсекс білий, завезених Держплемптахозаводом ім. Фрунзе АР Крим згідно з контрактом №FR 03/UA1 від 06.08.03, укладеним із голандською фірмою Hendrix Poultry Breeders, із нарахуванням митного збору за їх перебування під митним контролем за нульовою ставкою.

Статтею 4 ЗУ "Про державне регулювання імпорту сільськогосподарської продукції" №468/97-ВР від 17.07.97 р. при переміщенні продукції 1-24 груп товарної номенклатури ЗЕД (будь-яка сільгосппродукція), крім Ветеринарного сертифіката, передбачено в обов'язковому порядку подання до митного контролю Сертифіката відповідності. Сертифікат видається органами Держстандарту на підставі аналогічного сертифіката країни-експортера (за умови, що з країною експорту укладено угоди про взаємне визнання документів). За відсутності такого документа чи відповідної угоди проводиться повний цикл сертифікації імпортованої продукції підрозділами Держстандарту України.

Зовнішньоекономічний договір операції купівлі-продажу

4. Перспективи розвитку господарства

· Програма виробництва і реалізації племінної продукції

· Перспективи розвитку господарства в плані зовнішньоекономічних зв’язків з іноземним контрагентом

Програма виробництва і реалізації племінної продукції

Програма виробництва і реалізації племінної продукції в господарстві спрямована на збільшення виробництва інкубаційних яєць, процента їх використання, розширення обсягів реалізації виробленої в господарстві продукції різних видів, особливо добових курочок, оскільки крупні виробники харчових яєць потребують тільки курочок. При цьому розширення поголів’я несучок в господарстві та підвищення несучості несучості не передбачається (остання і так више стандарту). Основна увага спеціалістів господарства буде зосереджена на підвищенні якісних показників: виходу інкубаційних яєць (вони поки що нижче стандартних величин), виводу молодняка, особливо у птиці кросу “Хайсекс коричневий“, розширення ринків збуту племінної продукції, як у вигляді інкубаційних яєць, так і добового та підрощеного молодняка.

Обсяги виробництва і реалізації племінної продукції за роками по кожному кросу та в цілому по господарству наведено нижче:

Програма виробництва і реалізації племінної продукції в розрізі кросів і в цілому по господарству за роками

Показники

Роки

2006

2007

2008

2009

2010

Хайсекс білий

Середнє поголів’я несучок, тис. гол.

60,8

55

53

53

51

Несучість на середню несучку за рік, шт.

316

316

316

316

316

Валове виробництво яєць, млн. шт.

19,2

17,4

16,7

16,7

16,1

Вихід інкубаційних яєць, %

70

71

72

73

74

Валове виробництво інкубаційних яєць, млн. шт.

13,4

12,3

12,1

12,2

11,9

Процент використання інкубаційних яєць на племінні цілі

55

60

64

68

72

Використанння яєць на племінні цілі, млн. шт.

7,4

7,4

7,7

8,3

8,6

Процент реалізації інкубаційних яєць

20

20

20

20

20

Реалізація інкубаційних яєць, млн. шт.

1,5

1,5

1,5

1,7

1,7

Вивід молодняка, %

80

82

83

84

85

Реалізація добових курочок, млн. гол.

2,4

2,4

2,6

2,8

2,9

Хайсекс коричневий

Середнє поголів’я несучок, тис. гол.

53

53

55

55

57

Несучість на середню несучку за рік, шт.

309

310

310

310

310

Валове виробництво яєць, млн. шт.

16,4

16,4

17,1

17,1

17,7

Вихід інкубаційних яєць, %

70

71

72

73

75

Валове виробництво інкубаційних яєць, млн. шт.

11,5

11,7

12,3

12,4

13,3

Процент використання інкубаційних яєць на племінні цілі

56

60

64

68

72

Використанння яєць на племінні цілі, млн. шт.

6,4

7,0

7,9

8,5

9,5

Процент реалізації інкубаційних яєць

20

20

20

20

20

Реалізація інкубаційних яєць, млн. шт.

1,3

1,4

1,6

1,7

1,9

Вивід молодняка, %

78

80

81

82

82

Реалізація добових курочок, млн. гол.

2,0

2,2

2,5

2,8

3,1

По господарству

Середнє поголів’я несучок, тис. гол.

114

108

108

108

108

Валове виробництво яєць, млн. шт.

35,6

33,8

33,8

33,8

33,8

Валове виробництво інкубаційних яєць, млн. шт.

24,9

24,0

24,3

24,7

25,2

Використання інкубаційних яєць на племінні цілі, млн. шт.

13,8

14,4

15,6

16,8

18,1

Реалізація інкубаційних яєць, млн. шт.

2,8

2,9

3,1

3,4

3,6

Реалізація добових курочок, млн. гол.

4,4

4,7

5,1

5,6

6,0

Для розширення ринків збуту племінної продукції, що буде вироблятись в господарстві і збільшення обсягів її реалізації, будуть проводитись такі маркетингові заходи:

- вивчатись попит ринку на різні види племінної продукції: інкубаційні яйця з білою та коричневою шкаралупою, добовий і підрощений молодняк, з тим, щоб організовувати в господарстві виробництво в достатній кількостітієї продукції, яка матиме найбільший попит;

- виявляти потенційних споживачів на продукцію господарства, проводити ряд заходів по їх закріпленню за господарством, укладати як корроткртермінові, так і довгострокові угоди з такими споживачами;

- виробляти і здійснювати гнучку цінову політику на племпродукцію, що реалізується господарством в залежності від обсягів і термінів її реалізації, сезону року і попиту на ринку;