Сегодня: 20 | 04 | 2024

Звіт Про проходження виробничої практики в Навчально-дослідному племінному птахівничному заводу ім. Фрунзе

 

Після Оголошення про результати проведення торгів на закупівлю товарів, робіт та послуг за державні кошти, Яке опубліковується в Інформаційно-аналітичному бюлетені “Вісник державних закупівель” де зазначається переможець торгів та вартість договорів на закупівлю, дане господарство на офіційному бланку відсилає Повідомлення, Завірене головою тендерного комітету, директором господарства Якимчиком Б. О., всім учасникам про результати проведення торгів та визначення переможця.

Таким чином, на основі проведення тендеру був визначений майбутній контрагент щодо поставки добових курчат прабатьківських та батьківських форм в НДППЗ ім. Фрунзе, яким являється компанія Hendrix Poultry Breeders BV (Нідерланди).

Коротка характеристика іноземного контрагента

Welcome to Hendrix Genetics: Founders of Future Generations

 

Компанія Hendrix Poultry Breeders BV (Нідерланди) має великий досвід з розведення високопродуктивних яєчних кросів курей. Племінна продукція Hendrix Poultry Breeders BV загальновідома і загальновизнана у всьому світі. Hendrix Poultry Breeders BV має велику світову збутову мережу, її торгові представництва розташовані в Пн. та Пд. Америці, Європі, Азії, Африці, Австралії. Щодо співробітництва з країнама СНГ, то компанія має окремий структурний підрозділ, який і займається налагодженням контактів щодо поставки племінних кросів курей. На даний момент Hendrix Poultry Breeders BV займається розведенням таких племінних кросів курей, як: WHITE (Біла): ISA White, Babcock White, Shaver White, Hisex White, Bovans White, Delcalb White; BROWN (Коричнева): ISA Brown, ISA Warren, Babcock Brown, Shaver Brown, Hisex Brown, Bovans Brown, Delcalb Brown; BLACK (Чорна): Shaver Black, Bovans Black.

В Україні офоційним представником компанії Hendrix Poultry Breeders BV являється фізична особа, яка має повноваження юридично завіряти всі необхідні документи стосовно поставки племінної продукції.

На момент проходження практики та написання виробничого звіту компанія Hendrix Poultry Breeders BV реорганізовується, в звязку з входженням в її склад французької фірми “ІЗА”.

Світові компанії ISA, Babcock, Shaver, Hisex, Bovans і Dekalb (одночасно і так називаються яєчні кроси курей) тепер входять в Hendrix Genetics.

Це дає можливість більш ширше використовувати науковий потенціал в галузі розведення племінної птиці.

Однак вся необхідна документація, щодо оформлення контрактів на поставку птиці в Україну все ще оформлюється під назвою компанії як Hendrix Poultry Breeders BV.

Ветеринарні вимоги щодо імпорту в Україну добового молодняку

Про затвердження Ветеринарних вимог щодо імпорту в Україну об'єктів державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду, Наказ Державного департаменту ветеринарної медицини Міністерства аграрної політики України від 14 червня 2004 року N 71, Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 23 червня 2004 р. за N 768/9367

…………………………………………

14. Ветеринарні вимоги щодо імпорту в Україну добового молодняку різних видів птиці й інкубаційних яєць цих видів птиці

14.1. До ввезення в Україну допускаються клінічно здоровий добовий молодняк різних видів птиці й інкубаційне яйце цих видів птиці, що виходять з благополучних господарств (інкубаторів), які відповідають вимогам Санітарного кодексу наземних тварин (заходи з гігієни і санітарної безпеки племінних птахівничих господарств і інкубаторів) та перебувають поза неблагополучною зоною щодо заразних хвороб птиці, у тому числі:

Хвороби Ньюкасла, грипу (високопатогенний грип птиці) птиці - протягом останніх 3 років на території країни, при проведенні стемпінг-ауту - 6 місяців;

Птиця походить з благополучних птахогосподарств щодо: віспи, хвороби Гамборо, хвороби Марека і лейкозу, туберкульозу птиці, інфекційного ларинготрахеїту, інфекційного енцефаломієліту, інфекційної анемії, інфекційного бронхіту, інфекційного бурситу, адено - і реовірусної інфекції, ринотрахеїту (TRT), гемофільозу, синдрому зниження несучості, хламідіозу (орнітозу), вірусного ентериту (хвороби Держі), чуми качок, вірусного гепатиту, параміксовірусу і коронавірусу, гістомонозу, сальмонельозу (пуллорозу), пастерельозу, мікоплазмозу та інших гострозаразних захворювань - протягом останніх 12 місяців;

Завіз в Україну птахопродукції дозволяється після вивчення епізоотичної ситуації щодо гострозаразних та хронічних хвороб птиці у господарствах-постачальниках шляхом виїзду до них спеціалістів держветмедицини країни-імпортера.

14.2. Батьківське стадо курей і індичок повинно бути піддано діагностичним дослідженням. При цьому птиці, що позитивно реагує, не повинно бути виявлено.

Батьківське стадо птиці не повинно бути щепленим проти захворювань, які в Україні не реєструються, та живими вірус-вакцинами (за винятком вакцин, погоджених країною-імпортером, та тих, після яких у наступних вакцинаціях були застосовані інактивовані вакцини).

14.3. Добовий молодняк повинен бути отриманий з інкубаційних яєць птиці, що задовольняє ветеринарні вимоги, зазначені в пункті 14.1.

Добовий молодняк різних видів птиці, при потребі, повинен бути щеплений проти хвороб, які характерні для даного виду і віку, відповідно до затверджених Держдепартаментом ветмедицини схем вакцинопрофілактики. У сертифікаті повинні бути вказані тип вакцини та дата вакцинації.

Молодняк птиці повинен бути кондиційний (придатний для вирощування), жвавий, швидко реагувати на звук, добре триматися на ногах; мати м'який, підібраний живіт із щільно закритим пупковим кільцем, рожеву чисту клоаку, ясні, круглі, випуклі та блискучі очі; пух повністю висохлий, рівномірно розподілений по всьому тілу, м'який, блискучий, у порід птиці з білим оперенням - рівномірно пігментований; крила в курчат та індичат щільно притиснуті до тулуба, кіль грудної кістки пружний. До цього додаються сертифікат і характеристики технологічних параметрів для даного кросу птиці.

14.4. Інкубаційні яйця повинні бути отримані від птиці, що задовольняє ветеринарні вимоги, зазначені в пункті 14.1.

14.5. Інкубаційні яйця двічі повинні бути продезінфіковані методами, прийнятими в країні-експортері, не пізніше двох годин після знесення і безпосередньо перед увезенням на територію України імпортером.

14.6. Інкубаційні яйця і добовий молодняк різних видів птиці поставляються в одноразовій тарі.

14.7. Транспортні засоби обробляються і підготовляються відповідно до прийнятих у країні-експортері правил.

14.8. Виконання умов, зазначених у цих Вимогах, щодо кожної партії птиці або інкубаційних яєць повинно бути цілком підтверджене ветеринарним сертифікатом країни-походження в оригіналі (форма сертифіката узгоджена Держдепартаментом ветмедицини), підписаним державним ветеринарним лікарем і складеним мовами країни-експортера й українською, із зазначенням методів, дати серологічних та діагностичних досліджень і їх результатів, проти яких інфекційних захворювань було вакциноване батьківське стадо, коли і якими вакцинами.

14.9. Увезення на територію України добового молодняку, інкубаційних яєць з відповідним маркуванням, прийнятим у країні-експортері, можливе після одержання дозволу Державного департаменту ветеринарної медицини.

Дозвіл надається після розгляду погоджених управліннями державної ветеринарної медицини Автономної Республіки Крим та областей документів:

Заявки, погодженої державним інспектором ветмедицини області;

Висновків комісії щодо епізоотичного обстеження господарства-постачальника із зазначенням епізоотичного стану адміністративних територій;

Акта епізоотичного обстеження господарства-покупця із зазначенням умов для карантинування;

Схем вакцинопрофілактики, погоджених державним інспектором ветмедицини області;

Контракту або копії контракту, що подається не пізніше ніж за 15 днів до завезення.

14.10. Під час карантинування птиці проводять щоденний клінічний огляд, необхідні ветеринарні заходи та вакцинації згідно із затвердженими Держдепартаментом ветмедицини схемами вакцинопрофілактики. Від кожної завезеної в Україну партії інкубаційних яєць або птиці відбираються проби яєць та птиці згідно з нормами відбору і направляються для проведення необхідних лабораторних та лабораторно-діагностичних досліджень (за рахунок коштів власників) у державних або в атестованих та сертифікованих лабораторіях ветмедицини.

У разі виявлення в інкубаційних яйцях збудників інфекційних хвороб або в птиці ознак, характерних для інфекційних хвороб, які зазначені в цих Вимогах, подальше їх завезення припиняється.

……………………………………….

Процес укладання контракту

Передумовою здійснення зовнішньоекономічних зв”язків стало відрядження української делегації в передову компанію по вирощуванню високопродуктивних яєчних кросів курей “Hendrix Poultry Breeders”. До візиту в “Hendrix Poultry Breeders” головні спеціалісти господарства враховуючи необхідність заміни старого кросу (Білорусь) більш продуктивним, вивчали характеристики різних кросів курей, як українських, так і зарубіжних селекційних компаній, вивчали продуктивні якості різних кросів, робили порівняльний аналіз.

Після аналізу продуктивних характеристик різних кросів курей було вирішено візуально оглянути племінну роботу даної фірми. Так, в ході першого візиту вже було опрацьовано перші етапи співробітництва щодо можливості закупівлі добового молодняку високопродуктивних яєчних кросів курей (звіт про відрядження української делегації додається).

Саму ж процедуру здійснення зовнішньоекономічної операції зазначаю нижче з врахуванням основних аспектів:

Етапи здійснення зовнішньоекономічної операції купівлі-продажу племінної продукції:

1. Оформлення контракту

2. Складання інвойсу (рахунку-фактури)

3. Оплата на основі інвойсу